Sport

DIVLJA LIGA I DALJE NEIZVJESNA Ako je bude, bit će kratka!

DIVLJA LIGA I DALJE NEIZVJESNA Ako je bude, bit će kratka!

Nećemo početi u subotu, 1. kolovoza te nećemo igrati kako smo željeli, tj. neće sigurno biti ovo ljeto po starom – poručuju organizatori Divlje lige, koja ove godine neće početi prije sredine kolovoza.

– Godinama smo gotovo mjesec dana ‘divljali’ od Prevlake do Orašca, s ciljem u Portu. Kvalifikacije smo igrali po kup sustavu s repasažom (drugi poraz znači ispadanje), a potom smo imali (više od) dva tjedna glavnog turnira. Prvi dio glavnog turnira smo igrali po skupinama, četiri skupine s po četiri sastava. Svatko sa svakim, tri kola, a potom po dva najbolja iz svake skupine su išla u samu završnicu, koja se vazda igra po klasičnom kup sustavu (četvrtfinale, polufinale, te utakmica za treće mjesto i finale). Kakvu smo festu imali u Portu!

Koronavirus nas je primorao da ovo ljeto, nakon ‘sto godina’, tražimo druga rješenja, a sve kako bi uspjeli održat Divlju ligu i ovo ljeto. Iz tog razloga donesena je odluka – ako budemo igrali, treba svesti natjecanje na što manje dana, a tad je jedino rješenje – klasičan kup od početka do kraja. Svaka utakmica će biti ‘biti ili ne biti’ – ističu iz Divlje lige.

-Prva dva tjedna kolovoza rezervirali smo za kvalifikacije. Prve utakmice 1. kola glavnog turnira trebale su bit na programu u nedjelju, 16. kolovoza. Sad ako bi igrali, igrali bi u terminu koji je bio rezerviran za glavni turnir.

Razgovora zadnjih nekoliko dana ‘milijun’, pitanja još više. Što napraviti? Prijedloga, a zbog želje da se ipak igra, tek malo manje. Ima, naravno, i drugih prijedloga – otkazati Divlju ligu. Ne izazivati vraga. Stoji, Divlja liga nije nešto što se mora održat, a može svojim održavanjem napraviti puno štete. Ekipe, koje igraju, nisu klubovi. Mjesta na kojima želimo igrati su i ovako prepuna, kome zabraniti da dođe taj dan na kupanje jer stiže Divlja liga, te isto tako kako objasniti navijačima da nema mjesta za njih sve, kako neki moraju ostati doma… Idućih nekoliko dana ćemo doznati što možemo, potom ćemo sjesti i odlučiti. Neke ekipe su već najavile kako sigurno neće igrati ovo ljeto. Neka kupališta su već otkazala domaćinstva… – poručuju organizatori.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist