Natrag
19.3.2019 09:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Dišpet” spasio “Ragazzu”

21.10.2011 @ 14:52 Baldo Marunčić Crna kronika

Podijelite:

U noći sa srijede na četvrtak, u nepovoljnim vremenskim uvjetima, ribarski brod „Dišpet“ spasio je jedrilicu „Ragazza“ s četiri slovenska državljana te ih neozlijeđene doteglio u Vela Luku.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru primila je u srijedu, 19. listopada u 19.30 sati preko obalne radio postaje poziv u pomoć s jedrilice kojoj se pokvario motor 2,5 nautičke milje zapadno od rta Proizd na Korčuli.

Nakon što su u eteru čuli poziv u pomoć, tročlana posada splitskog ribarskog  broda „Dišpet“ dužine 28 metara, pod zapovjedništvom Davora Opačka, koji se nalazio pred Velom Lukom, krenula je odmah u spašavanje jedrilice dužine 11,35 metara po jakom jugu i visokim valovima te oko 20.30 sati uspjela uhvatiti u tegalj jedrilicu „Ragazza“.

 U pripravnosti su bili spasilački brodovi Lučke kapetanije Dubrovnik i Pomorske policije Korčula.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana