Kultura

DIRIGENT NOAM ZUR Uživat ćemo u koncertu Mirabai Weismehl Rosenfeld i Šimuna Končića

DIRIGENT NOAM ZUR Uživat ćemo u koncertu Mirabai Weismehl Rosenfeld i Šimuna Končića

Sljedeći koncert na programu Dubrovačkog simfonijskog orkestra održat će se u petak, 26. listopada u Katedrali Gospe velike. 

Orkestrom će, kao i prošloga petka, ravnati Noam Zur, dok će kao solisti nastupiti violinistica Mirabai Weismehl Rosenfeld i violist Šimun Končić. Početak koncerta je u 20.30 sati.

Na programu ovog koncerta naći će se Uvertira Beethovenovog „Prometeja“, Mozartova Sinfonia Concertante za violinu, violu i orkestar u Es duru te Haydnova Simfonija br. 96 u D duru „Čudo“.

Mirabai Wiesmehl Rosenfeld rođena je u San Franciscu, a ove godine se priključila Dubrovačkom simfonijskom orkestru kao koncert majstorica. Prije toga odabrana je na međunarodnoj audiciji u New Yorku u odjel prvih violina Orkestra de la Comunitat Valenciana, Španjolska (OCV), koji često vodi i Zubin Mehta. Snimala je s OCV, Orquestra de Cadaques i solistom na klarinetu Joanom Enricom Llunom. Kao koncertmajstor, Mirabai je također vodila Rivera Cameratu i New World Symphony pod ravnanjem Michaela Tilsona Thomasa. Dobitnica je nagrade Josef Gingold, kao i violinističke nagrade Kaufman (Ohio) iste godine. Kao dobitnica prve nagrada na natjecanju mladih umjetnika u organizaciji Marin Simfony, Mirabai je nastupila solo s Marin Simphony (Kalifornija) i Lancaster Music Festival Orchestra (Ohio).

Šimun Končić završio je osnovnu i srednju školu u Dubrovniku u klasama prof. Ivančice Kalanj i prof. Eveline Šegović. Nastavio je školovanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje je i diplomirao u klasi prof. Milana Čunka. Osvajao je brojne nagrade na državnim natjecanjima u solističkim i komornim kategorijama (primjerice, 1. nagrada na natjecanju HDGPP te na regionalnom i državnom natjecanju). Usavršavao se kod uglednih profesora: Bruno Giuranna, H.P. Ochsenhofer, Pavle Zajcev. Od 2017. godine radi kao vođa viola u Dubrovačkom simfonijskom orkestru.

Ulaznice su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra, a radi se o cijenama: 10 kuna za korisnike Libertasovog pokaza, 20 kuna za umirovljenike, besplatno za studente s X-icom i stanovnike stare gradske jezgre te 30 posto popusta za ostale građane na sve cijene ulaznica. Broj za dodatne informacije i rezervacije je 417 110.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist