Natrag
22.2.2019 21:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

Direktor sebi ‘uzeo’ 14 milijuna kuna!

3.7.2013 @ 12:45 Nikša Miletić Crna kronika

Podijelite:

Policijski službenici kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom iz Dubrovnika, osumnjičenim za kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza i carine, prijevare u gospodarskom poslovanju i povreda obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, javljaju iz policije.

Naime, njega se sumnjiči da je kao odgovorna osoba tri trgovačka društva sa sjedištem u Dubrovniku, u vremenu od 1. listopada 2005. do 31. prosinca 2012. g. s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoja trgovačka društva prevario veći broj svojih dobavljača  s područja Splita, Zagreba i Konavala.
Također je na različite načine za sebe prisvajao  novčana sredstva ostvarena poslovanjem tri trgovačka društava u kojima je bio odgovorna osoba – direktor.  
Isto tako ga se  sumnjiči da nije vodio poslovne knjige te da nije prikazivao obveze plaćanja poreza na dodanu vrijednost čime je oštetio državni proračun.
Ukupna materijalna šteta počinjena kaznenim djelima iznosi preko 14 milijuna kuna.  

Protiv 57-godišnjaka slijedi posebno izvješće nadležnom državom odvjetništvu u Dubrovniku.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana