Aktualno

Direktor Njemačke akademije za film i televiziju ispričao se vjernicima i građanima Dubrovnika

Direktor Njemačke akademije za film i televiziju ispričao se vjernicima i građanima Dubrovnika

Direktor Njemačke akademije za film i televiziju (DFFB) Ben Gibson ispričao se vjernicima i građanima Dubrovnika zbog snimanja golotinje u crkvi svetog Ignacija.

-Filmska ekipa studenata DFFB-a, koja je u zadatak dobila snimiti kratki dokumentarni film, snimala je fotografije prema temi filma. Danas shvaćamo da je snimanje uključivalo fotografiranje polunagih modela u dubrovačkoj crkvi. Ponekad, kad filmaši dobiju pozamašnu slobodu raditi svoje prve filmove, događaju se pogreške koje mogu naštetiti i uvrijediti druge, koliko god bile nenamjerne – istaknuo je Gibson u priopćenju objavljenom na službenoj stranici Akademije.

Akademija, koja iznimno drži do umjetničke slobode, nije bila upoznata s detaljima snimanja i odabranim lokacijama. Zbog toga što je ekipa DFFB-a snimanjem prouzročila uvredu, od sveg srca se ispričavamo zajednici vjernika crkve i građanima Dubrovnika – napisao je Gibson.

Sporno snimanje osudili su gradonačelnik Franković, župan Dobroslavić te biskup Uzinić, a Dubrovačka biskupija protiv počinitelja je podnijela prekršajnu prijavu te najavila da će zatražiti zabranu objave svih fotografija iz dubrovačkih crkava.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist