Crna kronika

DIREKTOR HE U PLATU Ivo Miletić: ‘Odvodni tunel nije predviđen kao evakuacijski put’

Radi se o odvodnom tunelu dugačkom 500 metara i dubok je 6 metara te ima direktan kontakt s morem. Prema svim našim pravilnicima koji su usuglašeni sa Zakonom o zaštiti i spašavanju, nije bio predviđen kao evakuacijski pravac kretanja u nenadanim situacijama. Ali očito je kako su kolege došle u situaciju ugroze života te su procijenili, budući da je veliki dim bio, i odlučili se na najlakši način izvući kanalom, koji je direktna veza s morem – rekao je direktor HE Dubrovnik u Platu Ivo Miletić u HRT-ovoj emisiji Tema dana. 

-Očevid je bio u tijeku, nije još dovršen na način da smo dobili konačno izvješće. Vjerujem kako ćemo u skorije vrijeme dobiti dokument kako bismo ga mogli prokomentirati i o njemu dati svoj sud – istaknuo je Miletić i dodao kako je u zadnjih 48 sati puno dezinformacija izašlo u javnost.

-Ljudi su iz neznanja komentirali. Niti možemo niti želimo spekulirati o uzrocima dok se ne izvidi te utvrdi točan razlog požara i on službeno objavi – rekao je.

 

 

Pročitajte još

OZLJEDA ZBOG SNIJEGA Mljetski vatrogasci do Prapratnog prevezli osobu s prijelomom noge

Dulist

PRETUŽNA VIJEST Preminula 15-godišnja djevojčica teško stradala u potresu

Dulist

POŽAR NA MLJETU UGAŠEN Dabelić: Na terenu ostaje 5 vatrogasaca koji nadziru požarište

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija