DuList INKultura

DIOBANAOBA Izložba mladih Dubrovkinja koja uvijek privlači mnogobrojnu publiku!

DIOBANAOBA Izložba mladih Dubrovkinja koja uvijek privlači mnogobrojnu publiku!

U Art radionici Lazareti je ovu vruću ljetnu noć otvorena izložba mladih Dubrovkinja Nikoline Japunčić i Mie-Marie Škode.

I u  ovom ciklusu slika autorice ostaju dosljedne dosadašnjem načinu slikanja, u kojem svaka autorica oslikava svoje platno jednom polovicom istog motiva, a potom su ta dva platna, odnosno dvije polovice iste slike, spojene u jednu, pa tako lijeva strana Nikoline Japunčić i desna strana Mije-Marije Škode u potpunosti čine cjelinu.

Postav se sastoji od 12 slika na platnu različitih dimenzija i video rada. Glavni motiv svih slika je Grad sa svojim prepoznatljivim vizurama. Radi se o prepoznatljivom radu temeljenom na principu diobanaoba, odnosno viđenju istog motiva kroz različite poglede dvaju autorica, a kroz slikanje ih potom oblikujući na različite načine vlastitim doživljajem. Dalje se takav pristup projektira i na sve druge poglede koji su usmjereni na isti motiv, koji pridaju ili ne pridaju pozornost određenim detaljima i time stvaraju vlastitu sliku svojim dojmom, imaju svoju viziju istog motiva, a koja je kod svakoga najčešće u velikoj mjeri različita.

Prigodno je prikazan i video uradak koji je, kako kažu same autorice posebno pripremljen za ovu izložbu.

– Tema video rada je također komplementarna slikama, pa se tako kroz naraciju stihova i riječi poznatih dubrovačkih pisaca, pjesnika i umjetnika isprepliću motivi koji su ili prepoznatljivi za Grad, ili su motivi samih slika, ili su nešto manje prepoznatljivi, ali imaju osobno značenje za nas. Video i naracija koju izvode mladi dubrovački glumci Nikola Sekulo, Leo Mrkić i Joško Gverović, su popraćeni glazbom dubrovačkog benda Feredon i u tonu su eksperimentalnog projekta koji za nas predstavlja dublju viziju vlastitog doživljaja Grada – poručile su same autorice Mia i Nikolina.

Izložba se može posjetiti do 7. rujna svakog radnog dana, od 11 do 20 sati.

 

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist