Aktualno

‘DIO STRUKE ZABRINUT’ Giljača: ‘Lučino razdolje može štetiti Malostonskom zaljevu, zaustavite sve aktivnosti’

Norovirus pronađen u kamenicama u Malostonskom zaljevu bio je tema vijećničkih pitanja i na devetoj sjednici Županisjke skupštine. Vijećnik Marko Giljača (KLGB Srđ je Grad) istaknuo je kako dio struke smatra da je izgradnja Centra za gospodarenje otpadom u Lučinom razdolju štetna po okoliš Malostonskog zaljeva.

-Svi znanstvenici koji se bave kršem upozoravanju da postoji opasnost zagađenja Malostonskog zaljeva. Otkazana je festa od kamenica u Stonu zbog norovirusa. Riječ je o nebrizi za Malostonski zaljev. Tamošnja uprava nije sposobna izvesti projekt kanalizacije. Iz ovog slučaja moramo naučiti lekciju i spojiti sve objekte na kanalizacijsku mrežu te prostorno –  planskoj dokumentaciji ne smijemo predviđati nove sadržaje. Molim da se zaustave daljne aktivnosti na Lučinom razdolju jer svi upozoravaju da može onečistiti Malostonski zaljev. Plaćat ćemo vjerojatno najveći iznos za kanalizaciju do sad, a doći će do zagađenja – rekao je vijećnik Giljača na što mu je župan Dobroslavić odgovorio kako mu je čudno što se Lučino razdolje uopće dovodi u vezu s Malostonskim zaljevom.

-Kako nešto što se nije dogodilo može utjecati na zagađenje? Samo idete napadati projekt, a ne vodite računa o logičnim postavkama. Što se tiče purifikacijskog centra, on nije vezan za Lučino razdolje. On će pročišćavati školjke, već postoje purifikacijski sustavi te zagovaramo da se napravi i središnji. Centar za gospodarenje otpadom je u Prostornom planu, ne radi se o tome hoće li netko smatrati da je dobar ili škodljiv, već moramo slušati stručnjake koji su potvrdili da neće biti nikakvog zagađenja nigdje pa ni u Malostonskom zaljevu.Vjerujem struci – istaknuo je Dobroslavić.

 

Pročitajte još

Ministarstvo turizma potvrdilo imenovanje Ane Hrnić za direktoricu TZ-a

Dulist

OD 27. SRPNJA Air Baltic uvodi letove na liniji Riga-Dubrovnik dva puta tjedno

Dulist

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska prelazi na ljetno radno vrijeme

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija