Aktualno

Dio ‘Nebeske palače’ pao na Pobrežje, MUP upozorava: ‘Ne približavajte se!’

Dio 'Nebeske palače' pao na Pobrežje, MUP upozorava: 'Ne približavajte se!'

Iako je ‘astronomski bila mala ta šansa’, dio kineske postaje Taingong-1 lansirane u svemir 2011. godine pao je u Dubrovnik i to – na divlje odlagalište otpada na Pobrežju.

Na terenu su pripadnici MUP-a, kao i Dubrovački vatrogasci, koji pjenilima pokušavaju sanirati požar nastao od udara stanice o tlo. Iz OKC-a su nam istaknuli kako će više podataka biti poznato po očevidu, a s terena doznajemo kako je na putu za Dubrovnik i Nj.e. Zhaoming Hu, veleposlanik Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj koji će se već ovoga popodneva sastati s gradonačelnikom Matom Frankovićem.

Dio 'Nebeske palače' pao na Pobrežje, MUP upozorava: 'Ne približavajte se!'

Kinezi su 2016. godine izgubili kontakt s postajom i nad njom, od tada, nemaju kontrolu. Slutnje da će pasti su se obistinile, a dijelovi postaje završili su i u susjednim zemljama. Tako je ‘Nebeska palača’, kojoj je procijenjeno kako će ‘padati sjevernije od 43. stupnja sjeverne geografske širine ili južnije od 43. stupnja južne geografske širine’ došla i do nas, točnije na Pobrežje.

Olakotna okolnost je što se radi o širokom otvorenom prostoru, a vrijedi dodati kako je Europska svemirska organizacija ESA istaknula kako u povijesti svemirskog letenja nikad nije potvrđena niti jedna žrtva zbog pada svemirskih otpadaka.

Dio 'Nebeske palače' pao na Pobrežje, MUP upozorava: 'Ne približavajte se!'

Ipak, MUP upozorava stanovnike Dubrovnika i okolice kako ne pokušavaju s Pobrežja ‘pokupiti suvenire’ jer se radi o opasnim materijalima i tlu koje bi se vrlo lako moglo urušiti i time ugroziti nekome život.

Pročitajte još

Studentska ‘PEP konferencija’ ovog četvrtka i petka na Kampusu

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist