Aktualno

ĐINO BRUNSKO IZNIO SVOJU STRANU PRIČE ‘Prozvan sam kriminalcem, a samo sam želio uredit plato ispod Lovrjenca’

ĐINO BRUNSKO IZNIO SVOJU STRANU PRIČE 'Prozvan sam kriminalcem, a samo sam želio uredit plato ispod Lovrjenca'

Najlakše je napravit čovjeka kri­minalcem, fukarom i ološem – istaknuo je na početku razgovora Đino Brunsko komentirajući medijske napise nastale nakon njegove, kako se isticalo, ‘deva­stacije’ podno Lovrjenca.

Za DuList je otvoreno odlučio progovoriti o svojim stvarnim namjerama, komentarima koji su mu samo pogoršali zdravstveno stanje, ali i kako se prema njemu pona­šala Gradska uprava.

— Jedini ste novinari koji ste imali obraza da nazovete i čujete moju stranu priče. Jer su svi ostali ‘namještali’ kako im je odgovaralo da im se novine pro­daju. Ne misleći hoće li uništiti čovjeka. Nitko nije moju stranu saslušao osim vas. Ljudi su k’o ljudi. Rekao sam svima koji su nešto rekli na mene: ‘Pođi gore i vidi kako izgleda i dođi nešto reći. Pogledaj na slikama kako je izgledalo’ – govori nam Brunsko. Naime, cijeli plato ispod Lovrjenca, zbog kojeg se digla prašina, a on dobio kaznenu pri­javu, bio je pun, tvrdi, trave, smeća, čak i šprica te su se tuda skupljala djeca i zalazili turisti. Krenuo je s uređivanjem i čišćenjem u studenom prošle godine kako se ne bi dovelo ljude u opasnost.

— Htio sam očistiti to područje kako ne bi netko stao na polomljeno staklo ili špricu. Nakon toga sam stavio dre­nažnu cijev da bi se kiša slijevala direkt u more, iznad kojeg sam počeo stavljati šoder kako bih poravnao površinu. Tu je inače bila strmina – rekao je Brun­sko.

Više o ovoj temi čitajte u novom izdanju DuLista. Čekamo vas na kioscima.

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist