Aktualno

Dinamički plan za brzu cestu Dubrovnik – Čilipi

Nužnost gradnje brze ceste Dubrovnik – Čilipi bila je tema jučerašnjeg sastanka gradonačelnika Andra Vlahušića sa predsjednikom uprave Hrvatskih cesta Jadrankom kosom i predsjednikom Nadzornog odbora te tvrtke Jasminkom Krizmanićem.

Od ulaganja u prometnice dubrovačkog područja, gradonačelnik je stavio poseban naglasak na ovu cestu, a napravljen je i dinamički plan gradnje te prometnice iz kojega će proizaći studija utjecaja na okoliš za dionicu Plat-Dubrovnik te financijsko i graditeljsko razmatranje svih prostorno-planskih varijanti brze ceste.

– Iznimna je važnost prometnice koja spaja Dubrovnik s njegovom zračnom lukom, obzirom na ovisnost Dubrovnika o zračnom premošćivanju prometne i teritorijalne izoliranosti – itaknuo je gradonačelnik.

U kontekstu projekata nadogradnje Zračne luke Čilipi i izgradnje novih putničkih terminala  u luci Gruž, dovršetak zračne i pomorske luke te prometnicu koja ih spaja treba gledati kao jedinstveni paket, a gradnju zajednički trebaju financirati Europska komisija, Ministarstvo i lokalna samouprava.
 

Pročitajte još

U ponoć počinje izborna šutnja, u nedjelju biramo europarlamentarce

Dulist

VODIČ ZA EU IZBORE Kome ćete u nedjelju dati preferencijalni glas?

Dulist

VIDEO/’ORLANDO’ U AKCIJI Dubrovačkim vatrogascima stiglo ‘morsko’ pojačanje

Dulist