Natrag
15.2.2019 22:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dinamički plan za brzu cestu Dubrovnik – Čilipi

9.3.2013 @ 20:06 Mia Njavro Aktualno

Podijelite:

Nužnost gradnje brze ceste Dubrovnik – Čilipi bila je tema jučerašnjeg sastanka gradonačelnika Andra Vlahušića sa predsjednikom uprave Hrvatskih cesta Jadrankom kosom i predsjednikom Nadzornog odbora te tvrtke Jasminkom Krizmanićem.

Od ulaganja u prometnice dubrovačkog područja, gradonačelnik je stavio poseban naglasak na ovu cestu, a napravljen je i dinamički plan gradnje te prometnice iz kojega će proizaći studija utjecaja na okoliš za dionicu Plat-Dubrovnik te financijsko i graditeljsko razmatranje svih prostorno-planskih varijanti brze ceste.

– Iznimna je važnost prometnice koja spaja Dubrovnik s njegovom zračnom lukom, obzirom na ovisnost Dubrovnika o zračnom premošćivanju prometne i teritorijalne izoliranosti – itaknuo je gradonačelnik.

U kontekstu projekata nadogradnje Zračne luke Čilipi i izgradnje novih putničkih terminala  u luci Gruž, dovršetak zračne i pomorske luke te prometnicu koja ih spaja treba gledati kao jedinstveni paket, a gradnju zajednički trebaju financirati Europska komisija, Ministarstvo i lokalna samouprava.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana