DuList IN

Dijete koje daju najbolje rezultate…

Dijete koje daju najbolje rezultate…

U proučavanju 20 različitih dijeta sudjelovala su 22 eksperta s područja nutricionizma, dijabetesa, bolesti srca, sociologije i mršavljenja.

U obzir su uzeli sedam glavnih stavki poput hranjivosti, težine pridržavanja ili pripreme i kuhanja, a popis najpopularnijih dijeta, uz kojeg su proučili njihove prednosti i mane objavili su u U.S. News i World Report's Best Diets for Healthy Eating.

Na prvom je mjestu Dash dijeta koja je osmišljena za osobe s hipertenzijom. Dijeta sadrži raznoliku prehranu sa svježim namirnicama te manje masnoća i soli.

Drugo mjesto zauzela je TLC dijeta koja zastupa visok udio namirnica s vlaknima i kalcijem.

Mediteranska dijeta na trećem je mjestu također zbog prehrane koja uključuje cjelovite žitarice, svježe voće i povrće te maslinovo ulje.

Dijeta klinike Mayo drži četvrto mjesto jer prema piramidi prehrane zastupa najviše svježeg voća i povrća.

Na petom mjestu nalazi se Volumetrics dijeta koju je osmislila nutricionistica Barbara Rolls, a temelji se na unosu namirnica niske energetske gustoće.

Na posljednjem mjestu nalazi se popularna Atkinsova dijeta jer isključuje dio namirnica, a iz istog razloga među najlošijima su se našle Paleo, Vege i dijeta koja uključuje samo sirovu hranu.
 

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist

STARA ŠKOLA KREKA Marin Ivanović Stoka ponovno dolazi ispričati svoju priču

Dulist