Sport

DIJETE JUGA Vratio se Maro Joković!

DIJETE JUGA Vratio se Maro Joković!

Nakon dvije godine izbivanja iz Dubrovnika, Maro Joković se vraća u Gruž i bit će igrač Jug Croatia osiguranja najmanje sljedeće tri godine.

Riječ je o jednom od najboljih ljevorukih igrača na svijetu koji je s reprezentacijom Hrvtaske osvojio Svjetsko prvenstvo u Melbourneu 2007., Europsko prvenstvo u Zargrebu 2010., i Olimpijske igre u Londonu 2012., a pored mnogobrojih titula prvaka Hrvatske i osvojenih Kupova Joković je s Jugom osvojio naslov prvaka Europe 2006. te Super kup 2007. U Juga se vraća kao aktualni prvak Europe s Pro Reccom.

– Kada sam prije dvije godine odlazio u Italiju obećao sam da će Jug biti prva opcija nakon što završim ugovor u Reccu. Tamo sam proveo dvije prekrasne godine, ali sam neizmjerno sretan što se vraćam u svoj grad i svoj klub. S obzirom da se vraćam doma neću prolaziti kroz razdoblje prilagodbe, što je također olakotna okolnost. Znam što me čeka jer Jug je uvijek težio samom vrhu. Pred nama je puno rada i truda ako želimo to i postići, ali sam uvjeren da ćemo uz veliko zajedništvo i naporan rad biti sposobni zadovoljiti ambicije kluba i ispuniti sve zadatke koje pred nas postavi trener Vjeko Kobešćak – izjavio je odmah nakon potpisa Maro Joković, igrač VK Jug CO.

Sportski direktor Jug Croatia osiguranja Ognjen Kržić je pred kraj svoje karijere bio suigrač Mara Jokovića. Najbolje poznaje sve njegove kvalitete:
– Usudio bih se reći da je Maro igrač koji nam je najviše nedostajao u protekle dvije godine. On se svakodnevno nadograđuje i ima uvijek želju za napredovanjem. Uz trenera Kobešćaka dat će nam onu dimenziju koja nam je nedostajala za učinit skalin više – rekao je sportski direktor Juga CO Ognjen Kržić.

Povratak Jokovića u redove Juga prokomentirao je i trener Vjekoslav Kobešćak:
– Izuzetno sam zadovoljan povratkom Mara u Juga. I zbog kvaliteta koje vraća u klub i zbog njegove želje od samog starta, da se vrati. S njim naša igra dobija u svakom segmentu, jer nema trenera na svijetu koji ga ne bi želio u svojoj momčadi. A nakon dvije godine Recca, osobno mislim da se vraća kao još bolji igrač. Da ponovim još jednom, izuzetno sam zadovoljan – rekao nam je trener Juga Vjekoslav Kobešćak.

 

Tekst i foto: VK Jug CO

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist