Natrag
23.4.2019 12:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dijelimo karte za ‘Ne vrti se okolo gola golcata’

23.11.2013 @ 13:31 Ana Prohaska Kultura

Podijelite:

Najbržem čitatelju koji pošalje svoje podatke (ime i prezime) na info@dulist.hr duList i KMD daruju dvije karte za večerašnju izvedbu komedije „Ne vrti se okolo gola golcata“ u Kazalištu Marina Držića.

Riječ je o lepršavom komad autora Georgesa Feydeaua u režiji Maje Šimić.

Predstava koja izaziva salve smijeha na račun političara koji pod svaku cijenu želi izgraditi dobar imidž zbog nadolazeće političke kampanje.

Energičnu jednočinku na dubrovački jezik je prilagodio gospar Miše Martinović, te ih imenima učinio našom čeljadi – niz nesporazuma između zastupnika Melka i njegove nestašne supruge Klare dovodi do nepopravljive štete za  karijeru uglednog političara iz Grada!

Majstor komedije Feydeau je stvorio likove od kojih je svaki poseban i sam po sebi apsurdan. Dubrovački jezik u današnjem vremenu stvara bliskost, te komedija o političkom ugledniku nimalo ne zastarjeva – iako je ova jednočinka napisana prije više od 100 godina (praizvedba je bila 25. studenog 1911. u kazalištu Femina).

Glume: Branimir Vidić Flika, Glorija Šoletić, Hrvoje Sebastijan, Boris Matić i Edi Jertec.

„Ne vrti se okolo gola golcata“ igra večeras s početkom u 19:30 sati.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana