Aktualno

‘DIGNITE MU SPOMENIK’ Bezek Kohn: ‘Dajete potporu čovjeku koji je ubio troje ljudi? Iznenadili ste me’

'DIGNITE MU SPOMENIK' Bezek Kohn: 'Dajete potporu čovjeku koji je ubio troje ljudi? Iznenadili ste me'

‘Heroj a ne zločinac’? Pa dobro ljudi jeste li vi normalni? Kakva potpora, kakvo razumijevanje? – pita se predsjednica Udruge pisaca i ostalih umjetnosti (3D+UPIOU) Marijana Bezek Kohn nakon što je, kako je napisala, vidjela da se na Facebooku šire grupe potpore čovjeku koji je u subotu u centru Splita ubio troje ljudi.

-Da ponovimo, puškom UBIO, zaklo, kako vam je draže. Ma ne znam kakvi su dileri bili, narkomani i ubojice. Širite potporu čovjeku koji je izrešetao troje ljudi!!??? Kažu bio dobar uzoran mladić, pomorac… Ma duša što ćeš pričat, sve mu dobrota prštila iz onih 26 metaka. Oko za oko zub za zub, pa nije ovo anarhija, da za svako ide vraćati na ovakav način. Jedan od poginulih bio je također ubojica. Pa kakve razlike ima? Dajete potporu, i to javno, čovjeku koji je radi brata koknuo troje ljudi. Neki ste me uistinu iznenadili. Dignite mu spomenik, nek’ se oslobodi iz zatvora i ubije ovog četvrtog kojeg nije uspio naći. Fuj. Znala sam da smo mi malo čvaknut narod, ali ovoliko ne – napisala je Bezek Kohn.

Podsjetimo, trostruko ubojstvo izazvalo je brojne reakcije građana na društvenim mrežama. Sudeći po komentarima, većina ih pruža podršku F.Z. koji je osumnjičen za tri ubojstva. Čak je i osnovana grupa na Facebooku ‘Filip Zavadlav HEROJ – A NE ZLOČINAC !!!’ koja je ove nedjelje popodne ugašena te je se na Facebooku više ne može pronaći. Međutim, vrlo brzo osnovana je nova naziva ‘PRAVDA ZA FILIPA’ u kojoj admini ističu kako se grupe podrške Filipu gase te kako je bilo potrebno pokrenuti novu. Masakr koji se dogodio u centru grada, neki građani smatraju i herojskim činom.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist