Natrag
19.3.2019 20:17

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dick, Campestrini i DSO u Kneževom dvoru

1.9.2014 @ 12:34 Dulist Kultura
4;4

Podijelite:

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje koncert sutra, 2. rujna 2014. u atriju Kneževa dvora u 21 sat.

Nakon uspješno održanog recitala u subotu, pijanist James Dick nastupit će sutra zajedno s orkestrom u sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, dok će koncertom dirigirati Christoph Campestrini.

James Dick, jedan od najuspješnijih pijanista svoje generacije, nastupao je u najznačajnijim svjetskim koncertnim dvoranama uključujući njujorški Carnegie Hall, Alice Tully Hall, Gradsku vijećnicu i 92Y, London Queen Elizabeth Hall i brojnim drugim dvoranama diljem svijeta. Nastupao je s Chicago simfonijskim orkestrom, Philadelphia orkestrom, Nacionalnim simfonijskim orkestrom i brojnim drugim velikim orkestrima, te s uglednim dirigentima.

Dick je izabran za počasnog suradnika londonske Kraljevske glazbene akademije, a 1994. godine imao je čast biti imenovan Chevalier des Arts et des Lettres od strane francuskog ministra kulture. Godine 1971., Dick je osnovao međunarodni festival – Institut na Okruglom vrhu (Round Top).

Na programu će se naći S. Barber (Adagio za gudače, op. 11), W.A. Mozart (Koncert za klavir i orkestar br. 23 u A duru, K. 488) i F. Schubert (Simfonija br. 5 u B duru, D 485).

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana