Kultura

Dick, Campestrini i DSO u Kneževom dvoru

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje koncert sutra, 2. rujna 2014. u atriju Kneževa dvora u 21 sat.

Nakon uspješno održanog recitala u subotu, pijanist James Dick nastupit će sutra zajedno s orkestrom u sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, dok će koncertom dirigirati Christoph Campestrini.

James Dick, jedan od najuspješnijih pijanista svoje generacije, nastupao je u najznačajnijim svjetskim koncertnim dvoranama uključujući njujorški Carnegie Hall, Alice Tully Hall, Gradsku vijećnicu i 92Y, London Queen Elizabeth Hall i brojnim drugim dvoranama diljem svijeta. Nastupao je s Chicago simfonijskim orkestrom, Philadelphia orkestrom, Nacionalnim simfonijskim orkestrom i brojnim drugim velikim orkestrima, te s uglednim dirigentima.

Dick je izabran za počasnog suradnika londonske Kraljevske glazbene akademije, a 1994. godine imao je čast biti imenovan Chevalier des Arts et des Lettres od strane francuskog ministra kulture. Godine 1971., Dick je osnovao međunarodni festival – Institut na Okruglom vrhu (Round Top).

Na programu će se naći S. Barber (Adagio za gudače, op. 11), W.A. Mozart (Koncert za klavir i orkestar br. 23 u A duru, K. 488) i F. Schubert (Simfonija br. 5 u B duru, D 485).

Pročitajte još

MIDSUMMER SCENE Monodrama o životu Vesne Parun na Lovrjencu

Dulist

DUBROVAČKI PAVILJON U Veneciji održan umjetnički razgovor Angele Richter i Marthe Wilson

Dulist

PROJEKT ‘RENESANSNI VRT’ I ove godine izvedbe u ljetnikovcu Bunić Kaboga

Dulist