Kultura

Dick, Campestrini i DSO u Kneževom dvoru

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje koncert sutra, 2. rujna 2014. u atriju Kneževa dvora u 21 sat.

Nakon uspješno održanog recitala u subotu, pijanist James Dick nastupit će sutra zajedno s orkestrom u sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, dok će koncertom dirigirati Christoph Campestrini.

James Dick, jedan od najuspješnijih pijanista svoje generacije, nastupao je u najznačajnijim svjetskim koncertnim dvoranama uključujući njujorški Carnegie Hall, Alice Tully Hall, Gradsku vijećnicu i 92Y, London Queen Elizabeth Hall i brojnim drugim dvoranama diljem svijeta. Nastupao je s Chicago simfonijskim orkestrom, Philadelphia orkestrom, Nacionalnim simfonijskim orkestrom i brojnim drugim velikim orkestrima, te s uglednim dirigentima.

Dick je izabran za počasnog suradnika londonske Kraljevske glazbene akademije, a 1994. godine imao je čast biti imenovan Chevalier des Arts et des Lettres od strane francuskog ministra kulture. Godine 1971., Dick je osnovao međunarodni festival – Institut na Okruglom vrhu (Round Top).

Na programu će se naći S. Barber (Adagio za gudače, op. 11), W.A. Mozart (Koncert za klavir i orkestar br. 23 u A duru, K. 488) i F. Schubert (Simfonija br. 5 u B duru, D 485).

Pročitajte još

DUBROVAČKI MUZEJI U OGULINU Zlatno libro predstavljeno u Ivaninoj kući bajke

Dulist

NIKŠA MATIĆ Težimo postati mjesto u kojem će svaki posjetitelj osjetiti život Držićevog Dubrovnika

Andrea Falkoni Račić

POSVEĆENE PRIJATELJIMA, LJUBAVIMA Predstavljena zbirka pjesama ‘PoSvete’ Voja Šindolića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija