AktualnoKoronavirus u Hrvatskoj

Devet novih sumnji na koronavirus, Hrvatska je spremna i na zatvaranje granice

Devet novih sumnji na koronavirus, Hrvatska je spremna i na zatvaranje granice

Nalazi sedmero hrvatskih državljana koji su poslani na analizu u Zagreb negativni su na koronavirus, no pojavile su se nove sumnje. Naime, kako donosi N1, tijekom noći je u KBC Rijeka stiglo još devet pacijenata koji su zbog boravka na sumnjivom području, točnije u Italiji, odmah smješteni u izolaciju.

-U ovom trenutku rezultati su svi negativni, ali s obzirom na epidemiološku situaciju i broj uzoraka koji su još u obradi, lako je moguće da netko od njih bude pozitivan. Ali to ne treba uznemiravati javnost jer je sustav spreman. Dodatno se provjeravaju ljudi koji su u izolaciji. Ako se i dogodi da netko je pozitivan, fokusirat ćemo se na to da tražimo kontakte – izjavio je za N1 ministar zdravstva Vili Beroš.

Devet hrvatskih građana, koji su noćas zaprimljeni u KBC Rijeka, radilo je u talijanskoj tvornici gdje je otkriveno 20-ak oboljelih osoba. Samo jedan od njih devet pokazuje znakove bolesti, odnosno kašlje već tri tjedna.
-Nitko ne može spriječiti epidemiju. Ako se to dogodi kao u Italiji, napravit ćemo sve, sustav je spreman. Zato i danas prema odluci premijera u 11 podižemo stupanj pripravnosti na veći, aktivirat će se ranije osnovan nacionalni stožer civilne zaštite. Preko 20-ak agencija i ministarstava sudjeluju u radu nacionalnog kriznog stožera – rekao je ministar Beroš dodavši kako je Hrvatska spremna zatvoriti granice ako struka procijeni da je to potrebno.

 

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist