Koronavirus u Hrvatskoj

Devet novih slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj

Devet novih slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj

Hrvatska bilježi devet novih slučajeva zaraze koronavirusom te je trenutno ukupno 315 zaraženih – rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite ovog ponedjeljka.

-Ukupno je testirano 2757 osoba, a 33 testiranja su još uvijek u tijeku. Kod hospitaliziranih bolesnika nema pogoršanja kliničke slike, još uvijek je sam šest oboljelih na respiratoru. U zdravstvenom sustavu potvrđeno je 15 specijalista koji rade u bolničkom sustavu, a pozitivni su na koronavirus, jedan liječnik obiteljske medicine, četiri specijalizanta i tri medicinske sestre – rekao je ministar Beroš te dodao kako su provjerili situaciju u Daruvarskim toplicama gdje se okupilo mnogo osoba unatoč zabrani.

-U Daruvarskim toplicama na sreću nema oboljelih, nema pozitivnih, a tamo je župan Damir Bajs potpuno opravdano smijenio ravnateljicu zbog rada ugostiteljskog objekta u okviru toplica, što je suprotno mjerama i preporukama Civilnog stožera. Stoga smatramo taj korak potpuno opravdanim – naglasio je Beroš.

Na novinarski upit o novoj odluci kojom je na snazi zabrana putovanja iz grada u grad, ministar Božinović je rekao kako da je policija spremna za provođenje nove mjere koja se odnosi na zabranu te da ta mjera počinje u ponoć.

-Još jednom pozivam sve, i pravne osobe i civilne stožere, da budu racionalni. Ako ne želite da se zaustave gospodarske aktivnosti budite racionalne. Dajte dozvole da se posao može obavljati uz minimalan broj ljudi – rekao je ministar Božinović.

Na pitanje o smještanju beskućnika, Božinović je rekao da je to pitanje za lokalne stožere civilne zaštite, ali da će se svakako i za njih pobrinuti.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist