Sport

Devet medalja za Judo klub Dubrovnik 1966

Devet medalja za Judo klub Dubrovnik 1966

U subotu se u Zagrebu održalo Prvenstvo Hrvatske za seniore i mlađe kadete. Natjecatelji Judo kluba Dubrovnik 1966 su se vratili sa natjecanja sa čak devet medalja. Anđela Telesmanić je u konkurenciji seniorki do 78kg postala prvakinja Hrvatske. Pobijedila je Nadinu Biljanović iz Judo kluba Lika, Željku Maranić iz Judo kluba Panda Zagreb, a u finalu je pobijedila Marinu Kljajić iz Judo kluba Judokan Požega. Anđeli je ovo peti naslov seniorske prvakinje Hrvatske.
U seniorskoj konkurenciji medalje su još osvojili Mara Lonza u kategoriji do 78 kilograma treće mjesto, Pero Kristić je osvojio bročanu medalju u kategoriji do 100 kilograma. Imao je četiri pobjede i jedan poraz. Stjepo Roko kategorija do 73kg između 28 natjecatelja takođe je osvojio brončanu medalju sa četiri pobjede i jednim porazom kao i Paulo Buterin kategorija do 66kg pobjedom nad Budeš Antom iz Dugava.
U konkurenaciji mlađih kadeta najuspješniji natjecatelj i prvak Hrvatske postao je Ardian Sufaj u kategoriji do 81kg. Ardian je imao četiri borbe sve uspješno odradio i u finalnoj borbi pobijedio Šestan Stipu iz Zadra.
Patrik Prigl do 66kg između 28 natjecatelja sa četiri pobjede i jednim porazom osvojio je brončanu medalju. Brončane medalje su osvojili Anđela Violić do 63 kg koja je polufinalnu borbu izgubila od kasnije pobjednice Klibe, a ostvarila je četiri pobjede. Za treće mjesto pobijedila je Prelec Miu iz Samobora. Bruna Bilić kategorija do 52kg sa jednim porazom i dvije pobjede osvojila treće mjesto.
Plasmane su još ostvarili za seniore Luka Maleš, Karla Buterin sedmo mjesto, Dario Hausvička sa dvije pobjede i dva poraza deveto mjesto, dok je u konkurenciji mlađih kadetkinja Puljić Kristina sa dvije pobjede i isto toliko poraza zauzela sedmo mjesto.
Na PH za seniore i mlađe kadete sudjelovalo je 422 natjecatelja iz 46 klubova. Judo klub Dubrovnik 1966 je i ovaj put bio najuspješniji dubrovački klub sa dvije zlatne i sedam brončanih medalja, te 3 sedma i jednim devetom mjestom i u ukupnom plasmanu između 46 klubova zauzeo sedmo mjesto. Trenutno zauzima šesto mjesto između 68 klubova Hrvatskog judo saveza u Hrvatskom super kupu.

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist