Aktualno

“Devastirana palača Isusović Braichi”

"Devastirana palača Isusović Braichi"

Stanovnici Prijekoga i okolnih ulica tvrde kako je došlo do devastacije prilikom rekonstrukcije palače Isusović Braichi u povijesnoj jezgri na Prijekome.

Tvrde kako je palača dobila koji metar u visinu, i kako će spomenuta palača, dobiti i lift.

Ovu vrijednu nekretninu kupila je Acquest registrirana za nekretnine i trgovinu, čiji su osnivači nizozemski državljani Florina Gerardine Bouwland i Wolter Van Vijik.

Projekt rekonstrukcije i nadzor radi tvrtka tvrtka Omega engineering, a izvođač radova je Vodopija d.o.o.

I dok čekamo službeni odgovor glavne konzervatorice Žane Baće na navedene optužbe, kontaktirali smo Željka Pekovića, iz tvrtke Omega engineering, koji nam je potvrdio kako se prema projektu namjeravaunutar palače ugraditi lift.

– Cijelu obnovu radimo u skladu sa građevinskom dozvolom i pod nadzorom konzervatora. A što se tiče susjeda, mi nismo podigli palaču, već smo cijeli 1 kat na krovištu skinuli i spustili krov. Naime, na palači su bila nadograđena 2 metra. Stoga tvrdnje susjeda nisu utemeljene, vjerojatno im smeta buka i prašina. Što se pak tiče ugradnje lifta on se radi uz suglasnot Stručno-savjetodavne komisije za obnovu Dubrovnika i glavnog konzervatora – istaknuo je Peković.

Na pitanje gdje će se lift ugraditi, s obzirom da je u palači veliko stubište, istaknuo je kako se lift neće ugraditi u klončinu.

I dok stanovnici kažu jedno, a Peković drugo, ostaje za vidjeti što će odgovoriti dubrovački Konzervatorski odjel. 

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist