Natrag
23.4.2019 18:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

DETALJI NAPADA Prije nasrtanja na trudnicu napali joj muža jer ih je netko zalio vodom s balkona ispred ‘Karake’!

28.9.2016 @ 14:05 Nikša Miletić Grad

Podijelite:

Povod fizičkog sukoba, u kojem su dvojica državljana SAD-a, Francuz i Argentinac u petak u kasnim noćnim satima fizički napali trudnu Dubrovkinju koju su oborili na tlo te ‘joj zadali više udaraca rukama i nogama po tijelu’, bilo je navodno zalijevanje vodom spomenutih stranih državljana od strane zasada neutvrđenih pojedinaca s obližnjeg balkona ispred dubrovačkog kafića ‘Karaka’ u povijesnoj jezgri, doznaje se u srijedu iz neslužbenih izvora.
Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku su, uz kaznenu prijavu, 24. rujna privedena dvojica 36-godišnjaka iz Sjedinjenih Američkih Država, 33-godišnji državljanin Francuske, te 37-godišnji državljanin Argentine ‘zbog postojanja osnovane sumnje da je svaki od njih počinio po jedno kazneno djelo tjelesne ozljede te da je državljanin Argentine počinio još i kazneno djelo napada na službenu osobu’.
Njih se sumnjiči da su u petak oko 1:30 ‘bez ikakvog stvarnog povoda i u namjeri ozljeđivanja hrvatske državljanke (1984.); iako svjesni da je trudna; oborili ju na tlo te joj zadali više udaraca rukama i nogama po tijelu pri čemu je oštećenica zadobila tjelesne ozljede’, a ODO Dubrovnik sumnja i da je argentinski državljanin nogom u torzo udario i policijskog službenika koji je izašao na intervenciju zbog prvog napada.
Prema neslužbenim informacijama, sukob je počeo jer je zasada neutvrđena osoba, četvoricu stranaca s balkona zgrade u neposrednoj blizini kafića ‘Karaka’ zalio vodom, najvjerojatnije zbog buke koju su stvarali. Nedugo zatim iz te zgrade izašao je muškarac za kojeg su sada pritvoreni turisti pretpostavili da je odgovoran za zalijevanje, nakon čega je uslijedila kratka potjera i napad na njega. Vidjevši to u obranu nevjenčanog supruga došla je spomenuta 32-godišnja Dubrovkinja koja je jednog od stranaca odgurnula, nakon čega su je oni gurnuli na pod i počeli oboje udarati.
Kako se doznaje iz neslužbenih izvora, u ovom sukobu svi su zadobili lakše tjelesne ozljede, a i majka koja je u petom mjesecu trudnoće i nerođena beba su dobro.
Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio je svoj četvorici napadača istražni zatvor, a u svojoj obrani oni su među ostalim naveli i kako nisu znali da je žena koju su napali trudna.
Također, još uvijek nije zaista utvrđeno jesu li spomenuti stranci zaista zaliveni vodom, kao ni tko je to napravio u slučaju da jesu.

 

FOTO: Ilustracija

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana