Crna kronika

DETALJI NAPADA Četiri turista pretukla trudnicu

DETALJI NAPADA Četiri turista pretukla trudnicu

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 26. rujna donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvojice američkih državljana i francuskog državljanina zbog kaznenih djela tjelesne ozljede i nasilničkog ponašanja te protiv argentinskog državljanina zbog kaznenih djela tjelesne ozljede, nasilničkog ponašanja te napada na službenu osobu.

Podsjetimo, Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku su, uz kaznenu prijavu, 24. rujna 2016. privedena dvojica državljana Sjedinjenih Američkih Država (1980. i 1980.), državljanin Francuske (1983.) i državljanin Argentine (1979.) zbog postojanja osnovane sumnje da je svaki od njih počinio po jedno kazneno djelo tjelesne ozljede te da je državljanin Argentine počinio još i kazneno djelo napada na službenu osobu.

Postoji osnovana sumnja da su četvorica okrivljenika 23. rujna 2016. oko 1,30 sati u Dubrovniku, bez ikakvog stvarnog povoda i u namjeri ozljeđivanja hrvatske državljanke (1984.); iako svjesni da je trudna; oborili ju na tlo te joj zadali više udaraca rukama i nogama po tijelu pri čemu je oštećenica zadobila tjelesne ozljede. Osnovano se sumnja da je argentinski državljanin potom, dok je policijski službenik (1994.) obavljao svoju službenu dužnost, udario ga nogom u torzo uslijed čega je policijski službenik zadobio tjelesnu ozljedu.

Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio im je istražni zatvor.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist