Crna kronika

DETALJI JUČERAŠNJIH PROMETNIH Nastradali strani državljani

DETALJI JUČERAŠNJIH PROMETNIH Nastradali strani državljani

Tijekom jučerašnjeg dana na području ove Policijske uprave dogodile su se dvije prometne nezgode u kojima su sudjelovali motocikli te su vozači, radi se u oba slučaja o stranim državljanima, zadobili teške tjelesne ozljede.

Prva nezgoda dogodila se oko 12 sati, na državnoj cesti D-8, u mjestu Slano, kada je 56-godišnji državljanin Italije, upravljajući osobnim vozilom talijanskih nacionalnih oznka, započeo radnju skretanja u lijevo, a da se nije uvjerio da navedenu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, pri čemu je u stražnji dio njegova vozila udario motocikl španjolskih nacionalnih oznaka, kojim je u istom pravcu upravljao 62-godišnji državljanin Španjolske, vršeći radnju nepropisnog pretjecanja preko pune razdjelne crte navedenog osobnog vozila. Vozač motocikla je, prilikom pada na kolnik, zadobio teške tjelesne ozljede.

Druga nezgoda dogodila se jučer, u 14,30 sati, u Dubrovniku, na cesti D-8, na predjelu Nuncijate, kada se 65-godišnji državljanin Njemačke, upravljajući kamp vozilom njemačkih nacionalnih oznaka, uključivao u promet s asfaltne površine, a da nije propustio dva motocikla crnogorskih nacionalnih oznaka, koji su se kretali kolnikom D-8 i kojima su upravljali 46-godišnji i 54-godišnji državljani Crne Gore, zbog čega su motocikli udarili u stražnji dio kampera. Prilikom pada na kolnik 46-godišnji motociklist je zadobio teške tjelesne ozljede, a 54-godišnji lake tjelesne ozljede te su zbrinuti u dubrovačkoj bolnici. Protiv 65-godišnjeg državljanina Njemačke slijedi kaznena prijava zbog izazivanja prometne nezgode.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist