Aktualno

“Destinacijama će se upravljati na novi način”

"Destinacijama će se upravljati na novi način"

– Ističem kako je 2012. bila izuzetno dobra i izdašna, u podatke za devet mjeseci dodali smo još i one u desetom i jedanaestom mjesecu, te tako rezultati pokazuju milijun i 163 tisuće dolazaka i pet milijuna noćenja.

Turisti iz Velike Britanije u porastu su 48 posto, Njemačke 18 posto, Francuske pet posto te Poljske dvanaest posto. U hotelskom smještaju porast je devet posto, domaćinstvima šesnaest posto a kampovima četrnaest posto – iznio je prve podatke Vlado Bakić, direktor županijske Turističke zajednice na današnjoj šestoj sjednici TZ-a Dubrovačko – neretvanske županije.  

– Destinacijama će se upravljati na novi način, radi se o destinacijskom menadžmentu, koji ovisi i o stavu Ministarstva turizma, jer će ono iznijeti nove zakone o boravišnjim pristojbama – istaknuo je Dobroslavić. Naveo je i projekte Kompasa, u kojeg se ulaže 10 milijuna eura, za Valamar i Argosy, projekte u kompleksu hotela u Župi dubrovačkoj, slučaj golfa, čija studija je uskoro na javnom uvidu, projektu Marina Gruž, koja je bila od iznimne važnosti u sezoni ove godine, projekt Dube Stonske, te ostale projekte.

– Ističem i projekt Pelješki most, koji se mora graditi, sa ili bez sredstava EU. Ulazak u EU značit će i otvaranje novih vrata, no ne smijemo zaboraviti na probleme s vizama ili pak, graničnim prijelazima  – napomenuo je župan.

Što se tiče administrativnih rashoda, oni će za 2013. godinu biti u visini 1 800 000 kuna, za dizajn vrijednosti 195 000 kuna, za komunikacijske vrijednosti, odnosno online i offline komunikacije,  835 000 kuna, za distribuciju i prodaju vrijednosti 1 565 000 kuna, za interni marketing, od kojeg je Bakić posebno istaknuo bitnost edukacije i stručnih seminara – 180 000 kuna, marketinška infrastruktura uzet će 140 000 kuna, posebni programi 100 000 kuna, te su tako sveukupni rashodi 4 865 000 kuna. Planirani prihodi su 4 865 000 kuna, što je više od 2012. godine, kada su oni bili 4 505 000 kuna.

– Što se tiče rebalansa financijskog plana za 2012. godinu, ukupni prihodi bili su 4 175 000 kuna, a rashodi 4 900 000 kuna – istaknuo je Bakić.

Program rada i financijski plan za 2013 su usvojeni.

Dodane stavke dnevnog reda su razrješenje obnašanja dužnosti  predstavnika TZ-a u Saboru HTZ-a, gdje je dužnosti razriješen Goran Hrnić, a imenovan Davorko Obuljen, uz većinsku suglasnost prisutnih.

Nakon dnevnog reda, održala se dodjela nagrada "Perunika – Bogiša" za uređnost turističkih mjesta, te prigodni domjenak.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist