Zanimljivosti

Deseta obljetnica pohoda Ivana Pavla II.

U četvrtak 6. lipnja obilježava se 10. obljetnica pohoda pape Ivana Pavla II. Dubrovniku kada je na misi u Gružu sada blaženi Papa blaženom proglasio utemeljiteljicu Družbe Kćeri milosrđa bl. Mariju Propetog Petković.

Tog dana u dubrovačkoj katedrali u 18 sati misu će predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, a sat vremena prije mise u katedrali će biti duhovno-molitveni program. Nakon mise u kinu Visia u 19.30 sati održat će se prigodni program povodom 10. obljetnice pohoda bl. Ivana Pavla II.

Dubrovačka biskupije također priređuje i trodnevnicu u dubrovačkoj katedrali tijekom koje će se posebice moliti za zagovor blaženog Pape, počasnog građanina Dubrovnika.

Prvi dan trodnevnice (ponedjeljak, 3. lipnja) pod geslom „Posvećeni život – odgovor na dar, koji dolazi s neba“ (Ivan Pavao II.) počinje u 17 sati molitveno-duhovnim programom kojeg priređuju članovi Vijeća za posvećeni život, a nastavlja se u 18 sati euharistijskim slavljem kojeg predvodi i na kojem propovijeda pročelnik Vijeća fra Stanko Dodig.

Drugi dan trodnevnice (utorak, 4. lipnja) pod naslovom „Baština ljudskih i kršćanskih vrijednosti – najdragocjenije blago puka ove zemlje“ (Ivan Pavao II.) počinje u 17 sati molitveno-duhovnim programom u kojem sudjeluju članovi udruga, pokreta, molitvenih zajednica i mladih. Misu u 18 sati predvodi pročelnik Vijeća za mlade don Marin Lučić.

Trećeg dana (srijeda, 5. lipnja) koji se odvija pod geslom „Žena – nezamjenjiva potpora postojanju svake osobe“ program u katedrali počinje u 17 sati, misu u 18 predvodi i tijekom mise propovijeda generalni vikar Dubrovačke biskupije mons. Petar Palić. U programu posebice sudjeluju obitelji, žene i majke. U 19.30 sati u kinu Visia bit će prikazan film „Ivan Pavao II. i Dubrovnik“.

Pozivaju se vjernici biskupije da se tijekom ovih dana okupe na slavljima u katedrali i sudjeluju u ostalom programu kako bi se prisjetili velikog Pape koji je, kako je sam posvjedočio na misi u Gružu prije 10 godina, dugo čekao da dođe u Dubrovnik. Pape za kojeg su se nekad molili, Pape za čiji zagovor se danas mole.

Pročitajte još

MASLINA 2020. Danjel Sabadin šampion, a nagrađena i Zrinka Cvitešić

Dulist

DULIST PRVI DONOSI Obnovljena crkva sv. Mihajla otvara se 17. ožujka

Leona Rašica

ŠTO NAS ČEKA IDUĆIH MJESECI? Meteorolozi AccuWeathera ‘izbacili’ prognozu do ljeta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija