Zanimljivosti

Deseta obljetnica pohoda Ivana Pavla II.

Deseta obljetnica pohoda Ivana Pavla II.

U četvrtak 6. lipnja obilježava se 10. obljetnica pohoda pape Ivana Pavla II. Dubrovniku kada je na misi u Gružu sada blaženi Papa blaženom proglasio utemeljiteljicu Družbe Kćeri milosrđa bl. Mariju Propetog Petković.

Tog dana u dubrovačkoj katedrali u 18 sati misu će predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, a sat vremena prije mise u katedrali će biti duhovno-molitveni program. Nakon mise u kinu Visia u 19.30 sati održat će se prigodni program povodom 10. obljetnice pohoda bl. Ivana Pavla II.

Dubrovačka biskupije također priređuje i trodnevnicu u dubrovačkoj katedrali tijekom koje će se posebice moliti za zagovor blaženog Pape, počasnog građanina Dubrovnika.

Prvi dan trodnevnice (ponedjeljak, 3. lipnja) pod geslom „Posvećeni život – odgovor na dar, koji dolazi s neba“ (Ivan Pavao II.) počinje u 17 sati molitveno-duhovnim programom kojeg priređuju članovi Vijeća za posvećeni život, a nastavlja se u 18 sati euharistijskim slavljem kojeg predvodi i na kojem propovijeda pročelnik Vijeća fra Stanko Dodig.

Drugi dan trodnevnice (utorak, 4. lipnja) pod naslovom „Baština ljudskih i kršćanskih vrijednosti – najdragocjenije blago puka ove zemlje“ (Ivan Pavao II.) počinje u 17 sati molitveno-duhovnim programom u kojem sudjeluju članovi udruga, pokreta, molitvenih zajednica i mladih. Misu u 18 sati predvodi pročelnik Vijeća za mlade don Marin Lučić.

Trećeg dana (srijeda, 5. lipnja) koji se odvija pod geslom „Žena – nezamjenjiva potpora postojanju svake osobe“ program u katedrali počinje u 17 sati, misu u 18 predvodi i tijekom mise propovijeda generalni vikar Dubrovačke biskupije mons. Petar Palić. U programu posebice sudjeluju obitelji, žene i majke. U 19.30 sati u kinu Visia bit će prikazan film „Ivan Pavao II. i Dubrovnik“.

Pozivaju se vjernici biskupije da se tijekom ovih dana okupe na slavljima u katedrali i sudjeluju u ostalom programu kako bi se prisjetili velikog Pape koji je, kako je sam posvjedočio na misi u Gružu prije 10 godina, dugo čekao da dođe u Dubrovnik. Pape za kojeg su se nekad molili, Pape za čiji zagovor se danas mole.

Pročitajte još

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist

U SAMOSTANU U PRIDVORJU Preduskrsne radionice za djecu

Dulist