Sport

DESETA JUBILARNA POBJEDA Navijači vjetar u krilima ‘crveno plavih’

DESETA JUBILARNA POBJEDA Navijači vjetar u krilima 'crveno plavih'

Večeras, pred 500-tinjak navijača, bez (po)greške, odnosno primljenog pogotka, u susretu protiv vrlo dobrih splitskih ‘studenata’, MNK Square rezultatom 3:0 ostvario je svoju desetu jubilarnu pobjedu od ukupno osam utakmica bez poraza.

Square je već u 45 sekundi mogao do vodstva, ali nakon nesebičnog dodavanja Đuraša, Bruninho nije bio smiren u završnici te je njegov udarac završio pored vrata već matiranog Bilića.

Trivković je s druge strane prvi zaprijetio za goste, međutim Primić je na njegov pokušaj odgovorio sigurnom obranom. Od 2. do 7. minute silni pokušaji ‘crveno-plavih’; Gašpar, Cvjetković, Kuraja te Bruninho nisu uspjeli matirati odličnog Franka Bilića, čuvara mreže Universitasa.

U 7. minuti bilježi se pokušaj Ivora Šuljića iz poluvoleja ali Primić njegov udarac otklanja u korner. Vrijedi istaknuti da su mnogobrojni gledatelji prepoznali vrlo dobru igru Squarea te u više navrata gromoglasnom podrškom bili dodatni vjetar u leđa igračima trenera Bačića.

Nastavilo se ‘torpediranje’ prema vratima Bilića; Đuraš, Gašpar, Bruninho, Pele, Cvjetković, Kuraja i Bruninho – sve njihove udarce zaustavljao je gostujući vratar koji je u 14. minuti imao 9 (vrhunskih) obrana!

Ipak, u 18. minuti svi silni pokušaji došli su na naplatu i na semaforu je 1:0! Sve je zakuhao Leonardo dos Santos koji je prošao po lijevoj strani te prizemnim udarcem matirao sve do sada nesavladivog Bilića! Prvo poluvrijeme zaključio je Primić efektnom obranom nakon snažnog udarca Ivora Šuljića.

Nastavak je donio nešto smireniju utakmicu, a u 24. minuti Bilić je ponovno morao po loptu iza svojih leđa. Pele je izvrsno uposlio Blaga Gašpara na lijevoj stativi koji iz prve pogađa za povećanje rezultata (2:0)!

Imali su potom gosti par prilika, a posebno će žaliti za onom iz 25. minute kada je Tustonjić dodavanjem izbacio tri igrača Squarea te uposlio samog Šuljića koji nije ostao priseban u završnici udarca. Ponovno je bio Šuljić u centru pažnje, minutu nakon velikog promašaja, ovaj put je snažnim udarcem uzdrmao gredu!

U 30. minuti još jednom prijete gosti, Trivković se prošetao kroz obranu te izašao sam pred Primića, no njegova završnica udarca pokvarila je sveukupnu ‘sliku’ obećavajućeg solo prodora.

U 32. minuti Cvjetković ruši Tustonjića unutar šest metara, a suci bez dvojbe pokazuju žuti karton i penal za goste! Izvođač je Ivor Šuljić koji je silovitim udarcem uzdrmao gredu, a nakon toga udarac Štimca iz odbijanca brani Primić!

Dvije minute poslije ponovno je Primić u glavnoj ulozi nakon što je dva puta uzastopno zaustavio opasne pokušaje gostiju ali i što je bio pravovremen u istrčavanju kada je Tustonjić istrčao u polukontru.

Gosti su četiri minute prije kraja zaigrali s igračem vratarem u nadi za smanjenje rezultata, međutim Gašpar je svojim drugim pogotkom postavio konačnih 3:0!

Square je večeras igrao u sastavu Turuk i Primić (vratari), Zarač, Darrer, Perić, Gašpar, Kuraja, Đuraš, Rezo, Cvjetković, Pele i Bruninho.

S ovom pobjedom učvrstili su drugu poziciju s 32 osvojena boda. U idućem kolu očekuje ih teško gostovanje u Slavonski Brod gdje ih dočekuje Brod 035. Nakon toga, u Gospino polje stiže aktualni prvak Hrvatske i aktualni lider Novo Vrijeme iz Makarske (01. ožujka od 20 sati).

Tekst/Foto: MNK Square

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist