Zanimljivosti

Deša organizira radionice pletenja pomi i penganja jaja

Deša organizira radionice pletenja pomi i penganja jaja

DEŠA-Dubrovnik nastavlja svoju tradiciju organiziranja Uskrsnih radionica. Ove godine, radionice pletenja pomi i penganja jaja, organiziraju se u sklopu provedbe projekta „Uskrs u mom gradu“ kojeg financiraju Grad Dubrovnik, Upravni odjel za kulturu i baštinu i Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport.

Radionice pletenja pomica će biti organizirane od 08. travnja do 11.travnja (od utorka do petka), u vremenu od 09:00 – 11:00 sati.

Radionice penganja ili ukrašavanja jaja će biti organizirane od 14. travnja do 18. travnja (od ponedjeljka do petka), u vremenu od 09:00 – 11:00 sati – radionice ukrašavanja jaja modernim tehnikama, te od 16:00 – 18:00 sati – tradicionalno penganje jaja.

Sve radionice će se održati u novim prostorima DEŠE – Dubrovnik u Lazaretima, u 10-oj lađi.

– Pozivamo sve zainteresirane sugrađanke i sugrađane, da nam se pridruže i nauče ove stare tradicijske vještine, te na taj način pridonesu očuvanju tradicija dubrovačkog kraja kao dijela hrvatske kulturne baštine. Također pozivamo škole i vrtiće da unaprijed najave svoje sudjelovanje, kako bismo mogli provesti radionice na najkvalitetniji način. Najaviti se možete na telefone broj: 311-625 i 420-145 – pišu iz Deše.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist