Sport

DERBI NA SAVI Jugaši na krilima Fatovića svladali ‘Žapce’

DERBI NA SAVI Jugaši na krilima Fatovića svladali 'Žapce'

U 13. kolu A-1 Regionalne vaterpolske lige Jugaši su na bazenu uz Savu svladali domaću Mladost s 10:5 (2:1, 2:2, 3:1, 3:1) te zadržali maksimalan bodovni učinak.

Prvi pogodak na utakmici zabio je domaćin preko Biljake, ali su Jugaši potom serijom pogodaka pobjegli na 1:4. Precizni su bili Ivanković, Joković te dvaput Fatović. Do kraja poluvremenu ‘Žapci’ ipak uspijevaju smanjiti prednost Juga na 3:4 preko dvostrukog strijelca Bukića. Vrijedi istaknuti kako je u prvom poluvremenu sjajan na vratima Mladosti bio Marcelić, skupivši čak deset obrana. Bijač je s druge strane imao njih šest.

U nastavku Jugaši na krilima Fatovića, koji je nastavio niz pogodaka s još dva u mreži Marcelića, odlaze na 3:6. Potom Miloš smanjuje zaostatak domaćih na 4:6, a Jugaši preko Lončara i Benića bježe na 4:8. Ivan Domagoj Zović smanjuje na 5:8, Joković drugim pogotkom vraća na +4, a Ivanković zaključuje susret na 5:10.

U momčadi Vjekoslava Kobešćaka prvo ime susreta bio je Loren Fatović s četiri pogotka, dvaput su precizni bili Joković i Ivanković, dok su po jedan dodali Lončar i Benić. Vratar Bijač zaustavio je 9 udaraca. Kod domaćina dvaput je precizan bio Bukić, a jednom Biljaka, Miloš i Zović, dok je vratar Marcelić upisao 11 obrana.

Idući ispit u regionalnoj ligi Jugaši će imati 3. ožujka u Gružu protiv Primorja, a prethodno ih čeka teška utakmica LEN Lige prvaka na gostovanju u Budimpešti kod OSC-a u srijedu 28. veljače.

Pročitajte još

U 17 SATI Košarkaši Dubrovnika dočekuju Splićane u Gospinu polju

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist