Natrag
19.4.2019 09:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

Deranja ukinuo karte članovima obitelji

1.3.2012 @ 13:26 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Direktor Libertasa Đuro Deranja odlučio je ukinuti povlaštene karte za supružnike i djecu radnika Libertasa.

Odluka je donesena jučer na Nadzornom odboru, čiji su članovi procijenili kako je to samostalna odluka u nadležnosti Uprave tvrtke odnosno direktora. Na tu odluku Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske – sindikalne podružnice Libertas Dubrovnik reagirala je svojim očitovanjem na Oglasnoj ploči u Remizi, kako bi obavijestila radnike o tome.

Konačna odluka direktora o ukidanju dugogodišnjih povlaštenih karata za supružnike i djecu radnika Libertasa nije nas iznenadila, ali nas je kao i Vas jako, jako razočarala. Povijest nam govori kako još od doba Tramvaja radnici i njihove uže obitelji imaju povlaštene karte. Prošli su ratovi, prolazile su Države, mijenjale su se Uprave, ali se ove male socijalne povlastice, a koje puno znače radnicima nisu ukidale.

Na jučerašnjem sastanku Nadzornog odbora direktor je iznio svoju konačnu odluku, a Nadzorni odbor je to za razliku od prijašnjih godina ovaj put samo primio na znanje, te ustvrdio da je ta samostalna odluka u nadležnosti Uprave, tj. Direktora – ističe se u očitovanju sindikalne podružnice. Također se navodi kako je slična situacija bila i prošle godine, no direktor je odgodio takvu odluku. 

Uz 10.000 korinsika socijalnog programa koji koriste povlaštene karte, navodi se u očitovanju, godišnje povlaštene karte dobivalo je oko 180 supružnika i oko 150 djece Libertasovih zaposlenika.

Inače ta dosadašnja prava korištenja povlaštenih karata za članove obitelji nisu nikada bili dio Kolektivnog ugovora, niti su dio aktualnog kolektivnog pregovaranja.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana