Aktualno

Deranja promijenio ploču – autobusima besplatno!

Deranja promijenio ploču - autobusima besplatno!

Direktor Libertasa Đuro Deranja se ili predomislio ili je dobio kapelatu pa je za razliku od ovogodišnjeg

Otvaranja Igara odlučio za Doček osigurati besplatan prijevoz.

Naime, kako obavještavaju iz Grada Dubrovnika u vremenu od 18 sati na dan 31. prosinca 2012. do 06 sati 01. siječnja 2013. osigurat će se besplatan prijevoz putnika vozilima Libertas d.o.o. na linijama koje voze od i prema povijesnoj jezgri Grada.

No, besplatne vožnje nisu bile građanima omogućene u noći otvaranja Igara kada je ukinuta praksa stara nekih 10-ak godina. Direktor Libertasa Đuro Deranja tada se pravdao velikim troškovima koje gradski prijevoznik zbog besplatnih vožnji trpi.

– Promijenili smo praksu. To nas puno košta i nema razloga da bude besplatno – objasnio je ovo ljeto naglu promjenu prakse Deranja, dodavši kako svi Libertasovi korisnici od đaka, studenata, umirovljenika i zaposlenika imaju neku vrstu karte, koju će i taj dan koristiti kao i svaki dan.

– I tko onda ostaje za besplatne vožnje? Turisti i oni koji se vrlo rijetko koriste javnim prijevozom. Zašto oni ne bi platili vožnju – pitao se tada Deranja, napomenuvši kako Libertas zbog besplatnih vožnji ima velike rashode te sve to skupa jako puno košta.

No, duList je tada doznao kako je Libertasu za ovakve događaje kao što su Festa svetog Vlaha, Nova godina i Dubrovačka noć, zarada jako slaba, a ukidanje naplaćivanja karata dovodi do veće protočnosti i veće koristi za sve građane.

Eto, Deranja je očito shvatio pogrešku, ili je dobio kapelatu (a podsjetimo kako ga je Dubravka Šuica s mjesta direktora Libertasa 2003. godine smijenila upravo pod izlikom što je naplaćivao vožnju hodočasnicima u vrijeme posjete Ivana Pavla II) pa ćemo se se za Doček voziti – besplatno! A idu i izbori…
 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist