Natrag
27.5.2018 21:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

Deportacija ili Ježevo?

3.7.2012 @ 10:43 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Hrvatske vlasti po prvi put su se našle pred problemom nenadanih masovnih emigrantskih posjeta. Iz županijskog stožera još uvijek čekaju upute iz Vlade, a trenutno je u tijeku postupak utvrđivanja identiteta i detalja o okolnostima nesretnog putovanja, sve uz pomoć prevoditelja.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić potvrdio je kako su svi emigranti zdravi, osim jednog koji je hospitaliziran u Općoj bolnici, a bitno je istaknuti da nitko od njih zaražen nekom zaraznom bolesti.

Zamjenik župana Frano Skokandić kazao je kako će emigranti biti smješteni u skladište Caritasa, koje je prikladnije, a opremljeno je i sanitarnim čvorovima za više ljudi.

Ipak, još uvijek ostaje nepoznato kakva će biti sudbina nenadanih dubrovačkih gostiju. Nadležne službe morat će se odlučiti za jednu od dvije mogućnosti, deportaciju u zemlje iz kojih su krenuli na put ili zadržavanju u centru za azilante u Ježevu kod zagreba.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana