Aktualno

DENIS PAVELA PREDLAŽE Izgradite nathodnik na Nuncijati radi sigurnosti pješaka

Godinama smo svjedoci učestalih prometnih nesreća koje se događaju na kolniku državne ceste D 8, predio Nuncijate, u kojima učestalo nastupaju najteže posljedice kod sudionika, posebice djece – navodi Denis Pavela iz Udruge Sugurnost u prometu, dodavši kako je jedan od neposrednih uzorka i prometna infrastruktura, koja nikako da se uredi sukladno potrebama stanovništva Nuncijate, a posebice za potrebe povećanja stanja sigurnosti cestovnog prometa.
Tim povodom, vodeći računa o cijeni, brzini izvođenja radova, kao i svrsishodnosti, Udruga Sigurnost u prometu predlaže izgradnju nathodnika za prijelaz preko navedene dionice. Nathodnik bi bio, predlaže Pavela, čelični širine 3,00 m, dužine 10,00 m sa svijetlom visinom iznad kolnika od minimalno 4,50 m sukladno Zakonu o javnim cestama.
-Bilo bi najbolje da nathodnik bude natkriven pleksiglas nadstrešnicom za zaštitu korisnika od elementarnih nepogoda te da bi se spriječila mogućnost bacanja predmeta na kolnik. Sjeverni prilaz bi bio u razini terena od ruba prometnice pored košarkaškog igrališta dužine oko 23 m. Južni prilaz bi bio sa četverokrakim stepeništem sa po 9 stepenica u kraku širine stepeništa od 1,50 m i podestom dubine 1,50 m. Na južnom prilazu moguće je i postavljanje dizala za invalide što bi omogućilo korištenja nathodnika za sve grupe korisnika – objasnio je Denis Pavela.

Pročitajte još

PODRUČJE LAPADA Sanitat nastavlja sa zaprašivanjem komaraca

Dulist

Otvoren 48. hrvatski seminar za strane slaviste

Dulist

‘POČIVAJ U MIRU DOBRI DJEČAČE’ Do daljnjeg se otkazuju malonogometni turniri

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija