Aktualno

DENIS PAVELA PREDLAŽE Izgradite nathodnik na Nuncijati radi sigurnosti pješaka

Godinama smo svjedoci učestalih prometnih nesreća koje se događaju na kolniku državne ceste D 8, predio Nuncijate, u kojima učestalo nastupaju najteže posljedice kod sudionika, posebice djece – navodi Denis Pavela iz Udruge Sugurnost u prometu, dodavši kako je jedan od neposrednih uzorka i prometna infrastruktura, koja nikako da se uredi sukladno potrebama stanovništva Nuncijate, a posebice za potrebe povećanja stanja sigurnosti cestovnog prometa.
Tim povodom, vodeći računa o cijeni, brzini izvođenja radova, kao i svrsishodnosti, Udruga Sigurnost u prometu predlaže izgradnju nathodnika za prijelaz preko navedene dionice. Nathodnik bi bio, predlaže Pavela, čelični širine 3,00 m, dužine 10,00 m sa svijetlom visinom iznad kolnika od minimalno 4,50 m sukladno Zakonu o javnim cestama.
-Bilo bi najbolje da nathodnik bude natkriven pleksiglas nadstrešnicom za zaštitu korisnika od elementarnih nepogoda te da bi se spriječila mogućnost bacanja predmeta na kolnik. Sjeverni prilaz bi bio u razini terena od ruba prometnice pored košarkaškog igrališta dužine oko 23 m. Južni prilaz bi bio sa četverokrakim stepeništem sa po 9 stepenica u kraku širine stepeništa od 1,50 m i podestom dubine 1,50 m. Na južnom prilazu moguće je i postavljanje dizala za invalide što bi omogućilo korištenja nathodnika za sve grupe korisnika – objasnio je Denis Pavela.

Pročitajte još

PROMETNA U ROŽATU Pod utjecajem alkohola izletio s kolnika i udario u dva parkirana vozila

Zvonimir Pandža

OD SUTRA Autobusna linija na Šipanu ima novi vozni red

Dulist

NOVE ODLUKE STOŽERA Ukidaju se ograničenja za vjenčanja, sprovode, javna okupljanja…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija