AktualnoKome zidine

Denis Orlić opet predsjednik DPDS-a

Denis Orlić opet predsjednik DPDS-a

Denis Orlić novi je predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine.

Dojučerašnjeg dopredsjednika Orlića koji je prije Hrvoja Macana, tijekom dva mandata po dvije godine, vodio Društvo prijatelja izabralo je večeras Malo vijeće na svojoj konstituirajućoj sjednici.

Podsjetimo, Denis Orlić bio je na čelu DPDS-a u vremenu kada je izbila "afera Šipan", točnije kada je gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić dao pisani nalog Društvu za isplatu "do dva milijuna kuna" na račun Pera Vićana odnosno njegove tvrtke Dubrovačko primorje, a sve za kupnju doma na Šipanu, od dijela gradskog novca koje DPDS ubire od zidina. Slučaj se danas nalazi na splitskom sudu jer gradonačelnika i gradskog vijećnika Vićana USKOK-ova optužnica tereti za zloporabu položaja i ovlasti te poticanje na to djelo u "aferi Šipan". Budući da je upravo Orlić tijekom godina bio najizloženiji član Društva prijatelja dubrovačke starine njegov izbor za predsjednika bio je očekivan.

Za dopredsjednicu Društva prijatelja dubrovačke starine izabrana je Renata Andjus, dok je na mjestu tehničkog tajnika ponovo izabran Niko Kapetanić.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist