Grad

Đelo Jusić: Mali raspjevani Dubrovnik i ja smo najveće Vlahušićeve kolateralne žrtve

Đelo Jusić: Mali raspjevani Dubrovnik i ja smo najveće Vlahušićeve kolateralne žrtve

Dubrovački skladatelj Đelo Jusić rekao je u subotu u Dubrovniku kako su pod vodstvom bivšeg gradonačelnika HNS-ovog Andra Vlahušića, ujedno i aktualnog kandidata za gradonačelnika na izborima 22. ožujka, svima u kulturi bila ”zatvorena vrata”, no kako su Jusić i prije nekoliko godina izgašeni zbor Mali raspjevani Dubrovnik bili najveće Vlahušićeve kolateralne žrtve.


Jusić je na konferenciji za novinare u prostorijama dubrovačkog HDZ-a i u pratnji kandidata te stranke za gradonačelnika, Mata Frankovića i njegovih kandidata za zamjenike Sanje Putice i Blaža Peza, prozvao Vlahušića za samovoljno gašenje zbora Mali raspjevani Dubrovnik na točan dan njegove 50. obljetnice, još 2012. godine.
”Tradicionalno je bio koncert Malog raspjevanog Dubrovnika uoči Dubrovačkih ljetnih igara. Kad je bilo 50 godina Malog raspjevanog Dubrovnika koje je tradicionalno pozdravljao svaki dubrovački gradonačelnik, dobio sam vijest da više nema tog zbora. Kroz njega je u ovih 50 godina prošlo na tisuće djece, a Vlahušić je tada samovoljno odlučio da zbora više neće biti. Koncert za tu obljetnicu je ipak održan jer sam ja pošao na banku i uzeo zajam kako bi pokrio sve troškove”, rekao je Jusić, inače član stranke Dubrovački demokratski sabor , na čijem je čelu Pero Vićan.
Jusić pak, za Vlahušića nije štedio pogrdnih i neprimjerenih izraza.
”Ovdje nije važan ni HDZ ni DDS, nego da smo mi građani Grada i važno je da se riješimo otrova”, rekao je,među ostalim, na konferenciji za novinare Đelo Jusić.
Kandidat HDZ-a Mato Franković najavio je kako će, u slučaju da bude gradonačelnik, vratiti Mali raspjevani Dubrovnik već do ljeta.
”Ni u ratu Mali raspjevani Dubrovnik nije stao s radom, a sada više ne postoji. Mi smo već razgovarali o modelima nastavka rada i već do ljeta ćemo imati ponovno Mali raspjevani Dubrovnik koji je jednaki brend kao i Dubrovačke ljetne igre”, rekao je Franković.
Inače, Jusić je na novinarski upit odbacio povezanost između ove konferencije za novinare i skorog Predsjedništva DDS-a, na kojem bi se trebala donijeti odluka o tome hoće li u drugom krugu izbora, nakon što su nedavno isključili svaku mogućnost suradnje s Vlahušićem, dati potporu HDZ-ovom kandidatu Frankoviću.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist