Grad

DELICIJE U RESTORANIMA Miris bakalara širit će se do Badnjaka!

DELICIJE U RESTORANIMA Miris bakalara širit će se do Badnjaka!

Turistička zajednica grada Dubrovnika, u okviru Dubrovačkog zimskog festivala, u suradnji s četrnaest dubrovačkih ugostiteljskih objekata i dvije božićne kućice na Stradunu organizira Dane bakalara.

U sedam dana moći ćete uživati u tradicionalnom bakalaru na bijelo ili crveno, ali i nekim manje poznatim specijalitetima kao što su juha od bakalara, popara od bakalara, rižoto od bakalara, pašteta od bakalara, piroške od krumpira s bakalarom, bakalar „alla Vicentina“, zapečeni  file od bakalara sa zanimljivim prilozima i začinima ili bakalar na crno.

Bakalar je nezaobilazno jelo na dubrovačkim blagdanskim trpezama. Svaka domaćica ima svoje male tajne i način pripremanja ovog tradicionalnog jela. Posebno je svečano na Badnju večer kad se u ulicama ukrašenim lovorovim vijencima, ljutim narančama i svjetlima širi intenzivan miris bakalara i prikala, uz pjesmu kolendara.

Ove godine u četrnaest dubrovačkih restorana i dvije božićne kućice na Stradunu, kao uvod u proslavu Božića i Nove godine, od 18. do 24. prosinca, održavaju se Dani bakalara. Uz nezaobilazne prikle, suhe smokve i kupicu domaće rakije travarice, kušajte dubrovačke delicije od bakalara!

Posjetite dubrovačke restorane i konobe u Gradu, Gružu i Lapadu – Amfora, Culto, Dalmatino, Eden, Gatsby, Glorijet, Klarisa, Mezzanave, Moskar, Orsan, Pantarul, Pupo, Riva Gravosa, Tezoro; božićne kućice na Stradunu Bota & Gatsby i ove blagdanske dane uživajte u bakalaru!

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist