Aktualno

DEBAKL NA STRADUNU A gdje je UNESCO?!

DEBAKL NA STRADUNU A gdje je UNESCO?!

Debakl koji se danas dogodio na Stradunu teško se može riječima opisati.

Naime, Dubrovnik je domaćin ICCN Dubrovnik 2013., manifestacije obilježavanja 10-te godišnjice UNESCO-ve konvencije o zaštiti nematerijalne kulturne baštine, a u sklopu toga predviđen je i festivalski program koji je počeo jučer i traje do nedjelje. Jedan dio programa odvija se u Rixosu gdje je predviđen skup za visoke dužnosnike, a drugi dio programa terbao se odvijati paralelno na Stradunu, gdje je u 14 sati predviđena etno modna revija, nastup dvije korejske grupe te Dvoglasje tijesnih intervala Istre i Hrvatskog primorja. No dolaskom na Stradun novinari su zatekli tek zbunjene turiste, i ekipu koja postavlja razglas s vidnim 'upitnicima iznad glave.'

Naime, bez ikakve obavijesti i naznake cijeli dio programa je naprasno otkazan!

Turisti koje smo zatekli na licu mjesta ogorčeni su tako lošom organizacijom, a ponajviše jer, kako se čini o ovom programu u Turističkoj zajednici nitko ništa nije znao. Dio njih iz kojekakvih izvora saznao je za satnicu programa, a na licu mjesta zatekli smo tako i Eamonna Furlonga iz Irske koji nam je tako prenio svoje iskustvo.

– Moja žena i ja smo ovdje već dva tjedna i vidjeli smo strate na kojima piše UNESCO, no nismo znali lokacije ni točna događanja. Pošli smo u urede turističke zajednice u Širokoj ulici i na Pilama, kao i u nekoliko turističkih agencija no nitko nam ništa nije znao reći. Nisu imali pojma o planu i programu. Mislim da je to sramota – kaže Furlong kojem je bila želja posjetiti Dubrovnik već dugih 30 godina.

– Nema veze doći ćemo mi opet navečer, želimo pogledati taj nastup – zaključio je Furlong ipak sa smiješkom na licu uz napomenu nam je kulturno naslijeđe prelijepo.

Svaki komentar je suvišan.

 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist