Grad

DDS NIJE DOŠAO NA SASTANAK ‘Uz proračun pripremamo i Odluku o privremenom financiranju’

DDS NIJE DOŠAO NA SASTANAK 'Uz proračun pripremamo i Odluku o privremenom financiranju'

Predsjednici svih klubova vijećnika koji participiraju u radu Gradskog vijeća, uz izostanak predstavnika Dubrovačkog demokratskog sabora, odazvali su se sastanku na temu Prijedloga proračuna za 2017. godinu, pišu iz gradske uprave.

Osim gradonačelnika Andra Vlahušića, sastanku održanom danas u Maloj vijećnici nazočili su i pročelnica Upravnog odjela za proračun, financije i naplatu Anita Burić te predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković.

Pročelnica Burić i gradonačelnik Vlahušić uvodno su predstavili osnovne karakteristike ‘radne verzije proračuna’ za iduću godinu, koji je ukupno planiran na 603.719.600 kuna. Izvorni proračun bez vlastitih prihoda proračunskih korisnika iznosi 570.871.000 kuna, a uključuje sredstva planirana za realizaciju brojnih razvojnih projekata, njih najviše u oblasti prometa i cestogradnje te društvenih djelatnosti.

Među tim projektima istaknuti su sljedeći: uređenje Lapadske obale od komunalne lučice do zgrade Fakulteta, nastavak izgradnje groblja Dubac, obilaznica Montovjerne, cesta prema Osojniku, izgradnja Doma umirovljenika u Gružu, nadogradnja vrtića Palčica i područne škole Montovjerna, završetak šetnice Nika i Meda Pucića te niz financijski i izvedbeno manje zahtjevnih projekata.

Predstavnici svih političkih opcija naglasili su kako će aktivno sudjelovati u kreiranju proračuna kroz svoje amandmane, a iste će predstaviti kroz iduća dva tjedna. No, kako je usvajanje proračuna također ‘politička odluka’ nadležni upravni odjel paralelno s postupkom unošenja novih prijedloga u predloženi dokument izradit će i prijedlog Odluke o privremenom financiranju, o kojoj će gradski vijećnici odlučivati ukoliko prethodno ne usvoje proračun.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović