Aktualno

DAROVALI SVOJE RADOVE 30-ak umjetnika u hvalevrijednoj akciji ‘za Gogin korak’

DAROVALI SVOJE RADOVE 30-ak umjetnika u hvalevrijednoj akciji 'za Gogin korak'

Na nedavno otvorenoj Facebook stranici Za Gogin korak pokrenuta je hvalevrijedna akcija pod nazivom Umjetnici za Gogin korak. Naime, kroz petnaestak dana na spomenutoj stranici bit će predstavljeni radovi najmanje trideset akademskih umjetnika koji su darovali svoje likovne radove. Svoje prijatelje i kolege je okupila poznata dubrovačka likovna umjetnica Iris Lobaš Kukavičić, a Facebook stranicu Za Gogin korak, u ime male Goge i njene mame Magde Knego, vodi profesorica Davorka Bronzić, jedna od voditeljica Volonterskog kluba OŠ Župa dubrovačka.

Podsjetimo, malena Gordana Knego (6) rođena je u 30. tjednu trudnoće, a kad je imala samo 21 dan, mlijeko je ušlo u njena pluća zbog čega je došlo do gušenja. Liječnici su je reanimirali tri puta te joj je dijagnosticirana aspiracijska pneumonija, uslijed čega je tri i pol mjeseca bila na respiratoru. Malena Goga tada je dobila vrlo važne životne bitke koje su se nastavile i danas, a u svemu tome je prati njena hrabra majka Magda. Njen suprug Pero, Gogin tata, iznenadno je preminuo prije dvije godine te se Magda za svaki napredak svoje kćeri nastavila boriti sama, no pomažu joj i dobri ljudi. Jedan od njih svakako je i dr. Joško Glavić koji je poklonio ovoj maloj, ali hrabroj obitelji besplatnu terapiju. Ciklus koji im je darovao vrijedan je 30.000 eura, a terapija je napravila čudo. Goge je tako ojačala trup, motorika je znatno napredovala, kompletno je otvorila šačice, može samostalno sjedati i jesti te je propričala, a uz pomoć hodalice radi i svoje prve korake. Kako bi dodatno napredovala, početkom listopada trebala bi nastaviti s trećim ciklusom terapije koja košta 120 tisuća kuna. Kroz različite akcije taj novac je prikupljen tijekom proteklih nekoliko mjeseci i Gogi će biti omogućena primarna neuroterapija lokomatom. Međutim, dio novca još nedostaje za dodatne vježbe.

Stoga je neumorna ekipa, koja se okupila pod geslom Za Gogin korak, ovaj put u pomoć pozvala likovne umjetnike. Odazvalo ih se preko 30, a ono što slijedi je svakodnevno predstavljanje dva umjetnika i njihovih djela. Naime, početna cijena svakog djela je 1500 kuna, a zainteresirani kupci u svojevrsnoj online aukciji mogu ponuditi svoj iznos u komentaru na fotografiju samog djela ili putem poruke u Messenger stranice.

Akcija se odvija pod geslom ‘Smisao života je pronaći svoj dar, svrha života je dati ga’ čiji je autor jedan od najvećih likovnjaka svih vremena Pablo Picasso. Uključite se i vi u ovu aukciju, a samu akciju ‘Za Gogin korak’ uvijek možete podržati i uplatom na račun mame Magde Knego – TEKUĆI RAČUN OTP BANKA: HR5324070003262082133/ ŽIRO RAČUN HR8724070003106675881, Za uplate iz inozemstva SWIFT CODE:OTPVHR2X.

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist

NOVI PROGRAM Što pogledati u Kinematografima Dubrovnik?

Dulist