Kultura

Dani otvorenih vrata HAZU-a

Dani otvorenih vrata HAZU-a

Dani otvorenih vrata Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti održat će se u utorak i srijedu od 10 do 19 sati u Cavtatu, Dubrovniku i Trstenom.

U Cavtatu će se tako u Zbirci Balda Bogišića (Obala dr. A. Starčevića 18) moći razgledati stalni postav Zbirke te izložba „Vrijeme Bogišićeva odlaska i povratka – muzeološki aspekt kulture sjećanja“ uz stručno vodstvo i prigodno predavanje autorice izložbe mr.sc. Stane Đivanović.

U Dubrovniku su otvorena vrata Zavoda za povijesne znanosti (Lapadska obala 6), gdje su na programu predavanja dr.sc. Relje Seferovića „U potrazi za izgubljenim blagom: ulaganja i vrijednosti u Dubrovačkoj republici“ te „O političkoj i društvenoj stabilnosti Dubrovačke republike“ dr.sc. Lovra Kunčevića.

Također u Dubrovniku, u Zavodu za istraživanje korozije i desalinizaciju (V. Bukovca 14) na rasporedu je predstavljanje područja korozije materijala pod utjecajem morske vode te laboratorija, aparature, metoda mjerenja i obrade rezultata, kao i područja desalinizacije morske vode, tehnoloških postupaka tretmana kroz povijest, laboratorija, metoda mjerenja i obrade rezultata.

U Arboretumu Trsteno cijeli dan bit će slobodan ulaz uz stručno vodstvo, a otvorena je i izložba „Stare razglednice Arboretuma Trsteno“ (zbirka prati razdoblje perivoja od kraja 19. stoljeća do 60-ih godina 20. stoljeća).
Isti raspored izložbi i predavanja vrijedi i za srijedu, 20. studenog.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist