Zanimljivosti

Dani otvorenih vrata Arboretuma

Dani otvorenih vrata Arboretuma

I ove se godine obilježavaju Dani otvorenih vrata u Arboretumu Trsteno. Bogat program očekuje sve posjetitelje 13. i 14. studenog, a ulaz je besplatan.

Tako će se već ovog utorka, 13. studenog od 11 do 12.30 sati održati predavanje o prikazu Arboretuma u svjetlu zakonske zaštite kulturno-povijesne baštine, uz obilazak perivoja.

Dan kasnije, u srijedu 14. studenog također od 11 do 12.30 sati je predavanje o prikazu florističkih i vegetacijskih vrijednosti Arboretuma s posebnim obzirom na značaj najstarijih biljnih primjeraka.

Također će se upriličiti i prikaz obnove povijesnog maslinika u smislu očuvanja starih autohtonih odlika maslina. Naime, nakon požara 2000. godine, dio povijesnoga maslinika obnovljen je kao zbirka starih, autohtonih i već rijetkih dubrovačkih odlika maslina. Danas mlada stabla maslina već donose plod i mogu se zapaziti razlike i osebujnosti u njihovim značajkama i karakteru habitusa.

Iz Arboretuma pozivaju sve zainteresirane da dođu i uživaju u predavanjima i šetnji starim perivojima, a ulaz za posjetitelje tijekom održavanja Dana otvorenih vrata je besplatan.

Pročitajte još

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist