Natrag
20.2.2019 00:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dani bakalara u dubrovačkim restoranima

18.12.2013 @ 9:43 Ana Prohaska dulist IN
2;2

Podijelite:

Volite bakalar, a ne spravlja Vam se?

Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s dubrovačkim ugostiteljima i restoranima koji su otvoreni – Gusta me, Klarisa, Pupo, Mimoza, Ragusa 2 i Moskar pripremaju posebne menije s jelima od bakalara po vrlo pristupačnim cijenama pa ćete u rasponu cijena menija od 50 do 75 kuna (jedno jelo od bakalara uz čašu vina) moći uživati u bakalaru na bijelo ili crveno.
 
 
Bakalar je nezaobilazno jelo na dubrovačkim blagdanskim trpezama. Svaka domaćica ima svoje male tajne i način pripremanja ovog tradicionalnog jela. Posebno je svečano na Badnju večer kad se u ulicama ukrašenim lovorovim vijencima, ljutim narančama i svjetlima širi intenzivan miris bakalara i prikala, uz pjesmu kolendara. 
Ove godine u dubrovačkim restoranima, kao uvod u proslavu Božića i Nove godine, od 20. – 24. prosinca, održavaju se Dani bakalara. Uz nezaobilazne prikle, suhe smokve i kupicu domaće rakije, travarice kušajte dubrovačke delicije od bakalara!

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana