DuList IN

Dani bakalara u dubrovačkim restoranima

Volite bakalar, a ne spravlja Vam se?

Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s dubrovačkim ugostiteljima i restoranima koji su otvoreni – Gusta me, Klarisa, Pupo, Mimoza, Ragusa 2 i Moskar pripremaju posebne menije s jelima od bakalara po vrlo pristupačnim cijenama pa ćete u rasponu cijena menija od 50 do 75 kuna (jedno jelo od bakalara uz čašu vina) moći uživati u bakalaru na bijelo ili crveno.
 
 
Bakalar je nezaobilazno jelo na dubrovačkim blagdanskim trpezama. Svaka domaćica ima svoje male tajne i način pripremanja ovog tradicionalnog jela. Posebno je svečano na Badnju večer kad se u ulicama ukrašenim lovorovim vijencima, ljutim narančama i svjetlima širi intenzivan miris bakalara i prikala, uz pjesmu kolendara. 
Ove godine u dubrovačkim restoranima, kao uvod u proslavu Božića i Nove godine, od 20. – 24. prosinca, održavaju se Dani bakalara. Uz nezaobilazne prikle, suhe smokve i kupicu domaće rakije, travarice kušajte dubrovačke delicije od bakalara!

Pročitajte još

NIKAD NIJE KASNO ZA LJUBAV Mani Gotovac brakom okrunila svoju ljubav s Tonkom Vulićem

Dulist

NE PROPUSTITE Doka je večeras poseban gost Revelina

Dulist

SUBRENUM U TRSTENOME Bila je to prava ljetna festa za sve generacije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija