DuList IN

Dani bakalara u dubrovačkim restoranima

Volite bakalar, a ne spravlja Vam se?

Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s dubrovačkim ugostiteljima i restoranima koji su otvoreni – Gusta me, Klarisa, Pupo, Mimoza, Ragusa 2 i Moskar pripremaju posebne menije s jelima od bakalara po vrlo pristupačnim cijenama pa ćete u rasponu cijena menija od 50 do 75 kuna (jedno jelo od bakalara uz čašu vina) moći uživati u bakalaru na bijelo ili crveno.
 
 
Bakalar je nezaobilazno jelo na dubrovačkim blagdanskim trpezama. Svaka domaćica ima svoje male tajne i način pripremanja ovog tradicionalnog jela. Posebno je svečano na Badnju večer kad se u ulicama ukrašenim lovorovim vijencima, ljutim narančama i svjetlima širi intenzivan miris bakalara i prikala, uz pjesmu kolendara. 
Ove godine u dubrovačkim restoranima, kao uvod u proslavu Božića i Nove godine, od 20. – 24. prosinca, održavaju se Dani bakalara. Uz nezaobilazne prikle, suhe smokve i kupicu domaće rakije, travarice kušajte dubrovačke delicije od bakalara!

Pročitajte još

SVE JE SPREMNO ZA MOBU 2019. Prvi dan ljeta vodi ‘doje u poje’

Dulist

Župljani će zapjevati na trećem izdanju Konovizije

Dulist

IRIS VULETIĆ 3D razglednicama protiv jeftinih suvenira

Hrvoje Curić