Kultura

Danas u Kneževu dvoru vrata otvara izložba Dvomedijska fuzija

Danas u Kneževu dvoru vrata otvara izložba Dvomedijska fuzija

Izložba „Dvomedijska fuzija“ autorice Mije – Marije Škode Vulić i Barbare Krilanović svoja vrata otvorit će večeras u Kneževu dvoru s početkom u 21 sat.

Koncepcija izložbe temelji se na dva različita, a u ovom slučaju usko povezana medija – fotografiji i slikarstvu. Spajanjem fotografije i slike na zajedničkoj podlozi (platnu), nijansiranim ili oštrim prijelazima stvara se dvomedijska fuzija. Kao zanimljiv i jedinstven temelj za uspostavu fotografsko-slikarske fuzije koriste se motivi povijesne jezgre Dubrovnika. Prva faza u provođenju ove koncepcije je opažanje zanimljivih trenutaka ili lokacija Grada, nakon čega se fotografije printaju na platna u obojenoj tehnici. Druga faza je uklapanje slikarske dimenzije korištenjem akrilnih ili uljanih boja na fotografskom prikazu na način da je spoj klasičnijeg i novijeg medija ponekad neprimjetno implementiran, a ponekad namjerno naglašen. Svaki na svoj specifičan način, ovi mediji grade i prenose jednu zajedničku “priču“.

Ovom izložbom Dubrovački muzeji pokreću svojevrsni izložbeni off program u Kneževu dvoru s ciljem da taj prostor postane mjesto umjetničkih susreta, druženja i zajedničkog stvaranja.

Građani su pozvani da se i na ovom događanju drže preporučenih epidemioloških mjera i da održavaju međusobni razmak. Izložbu će otvoriti dr.sc. Sanja Žaja Vrbica, a za posjetitelje ostaje otvorena do 23. kolovoza 2020.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist