Županija

DANAS JE SVJETSKI DAN UČITELJA ‘Vi činite svijet boljim’!

DANAS JE SVJETSKI DAN UČITELJA 'Vi činite svijet boljim'!

Danas je važan dan, Svjetski dan učitelja! Obilježava se svake godine, ukazujući na rad jednog od najvažnijih zanimanja u povijesti čovječanstva.

Ovaj dan ima za cilj istaknuti važnost rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini, te da se naglasi važnost te profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji, stoga se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Proglasio ga je UNESCO godine 1994. u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Župan Nikola Dobroslavić i načelnik Općine Konavle Božo Lasić uputili su prigodne čestitke povodom ovog važnog dana, koje vam prenosimo u cijelosti.

Čestitka župana Dobroslavića:

Poštovane učiteljice i učitelji, profesorice i profesori, odgajateljice i odgajatelji – čestitam Vam vaš dan!
Od malih nogu našoj djeci pružate potporu i zajedno s roditeljima ih gradite u kompletne odrasle osobe. Vaša uloga u hrvatskom društvu je od presudne važnosti jer Vi nesebičnim dijeljenjem znanja odgajate nove generacije za nove izazove.

Vaš rad je uistinu bitan i cijenjen. Znam da Vam često nije lako, problema je mnogo, a Vas malo i upravo zato Dubrovačko-neretvanska županija nastoji za sve Vas osigurati što je bolje moguće uvjete rada. Želim Vam prvenstveno čestitati na vašem strpljenju i trudu koju ulažete u naše školarce. Vi činite svijet boljim! Hvala vam na svemu!

Čestitka načelnika Lasića:

Dragi učitelji, profesori, svi prosvjetni djelatnici,

U svoje osobno ime i ime cijele Općine Konavle želim vam sretnan Svjetski dan učitelja. Iako je to priča koju pjevaju i ptice na grani, ne može se dovoljno naglasiti uloga koju učitelji imaju u svakom društvu, pa tako i onom hrvatskom, konavoskom. Oblikovanje mladih generacija u ljude koji će poslije iznjedriti u stupove naše nacije jedna je od najodgovornijih zadaća koju pojedinac može imati.

Na osobnoj razini želim izraziti istodobno žaljenje, ali i optimizam zbog stanja u kojem se nalazi cavtatska osnovna škola. Iako joj Općina nije osnivač, već davno se aktivno uključila u rješavanje te problematike i više sam nego uvjeren da ćemo uskoro graditi novu, modernu zgradu škole na Rajkovom dolu. Dotad marljivo i temeljito radimo kako bi riješili sve preduvjete za to i stoga sam posebno zahvalan svima vama, koji u ponekad veoma izazovnim uvjetima, obavljate svoj posao s ljubavlju, profesionalnošću i brigom.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist