Natrag
20.4.2019 06:33

facebook

twitter

google

rss

dulist

Danas je Svjetski dan jabuka

18.10.2013 @ 10:20 Ana Prohaska Zanimljivosti

Podijelite:

Eko omblići pozivaju sve danas u 11 sati i 30 minuta u Eko centar Zeleno Sunce u Mokošici na Festu od jabuka uz obilježavanje Svjetskog dana jabuka 20. listopada.

Taj dan obilježava se od 1990. godine.
 
– Koliko je zdrava jabuka svi znamo , zato je i prozvana kraljicom voća , može se jesti i ujutro i po danu i navečer, a prepuna je vitamina i minerala. Jabuka jača naš imunološki sustav organizma i vrlo je učinkovita u borbi protiv virusa i bakterija i štiti organizam od prehlade.. Stoga i postoji narodna uzrečica: Jedna jabuka na dan „tjera“ doktora iz kuće van !
 
Na našoj Festi od jabuka koju će prirediti naši volonteri probat ćete nekoliko vrsta  tradicijskih jabuka koje su nam poslali naši prijatelji iz Slavonije i Šibenika, zatim  džem od jabuka, domaći štrudel od jabuka, a uz našu pomoć ćete u našoj kuhinjici  praviti popularne jabuke u šlafroku.
 
Na Festi od jabuka  u 12, 30 sati će biti proglašenje tri najbolja likovna uradka sa  našeg  17. Dječjeg likovnog natječaja na temu „Poštujmo plodove naše Zemlje „

Završetak Feste od jabuka je oko 13 sati kada ćemo se dogovoriti za naš Mali sajam rabljenih stvari  26. listopada 2013  u Eko parku Ombla uz Dan pomaganja! – pišu Eko omblići u svom pozivu.
 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana