Natrag
21.2.2019 05:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

Danas je Milorad šef države

15.5.2012 @ 13:33 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Tri čelna čovjeka države – predsjednik Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović i predsjednik Sabora Boris Šprem – ovog utorka nisu u Hrvatskoj.

U njihovoj odsutnosti prvi čovjek RH, barem na nekoliko ura, postao je tako Milorad Batinić, potpredsjednik Hrvatskog sabora, ali i gradonačelnik Ivanca.

Čelnici države na putu su u Sloveniji, odnosno u Teznom gdje su položili vijence u spomen na žrtve Križnog puta.

– Za mene je to radni dan kao i svaki drugi, ništa značajno. Bit ću prvi čovjek države samo nekoliko sati i ništa značajno se u tom periodu niti ne može dogoditi. Stanje je normalno, nema izvanrednih situacija i građani mogu biti mirni – izjavio je Batinić za Slobodnu Dalmaciju.

Odsutnost cijelog državnog vrha vrlo je rijetka i neuobičajena pojava. Kako piše Slobodna, u demokratskim je društvima uobičajena praksa da čelni ljudi države ne putuju u inozemstvo zajedno. Posebno ne na isto mjesto.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana