Natrag
18.2.2019 19:39

facebook

twitter

google

rss

dulist

Danas je Dan smijeha!

5.5.2013 @ 10:56 Ana Prohaska Zanimljivosti

Podijelite:

Smijeh razveseljava, liječi i opušta. Kaže se da je dan u kojem se nismo nasmijali promašen dan, stoga ne propustite pronaći vremena za stvari koje će vas nasmijati – danas je Dan smijeha!

Sve do 2001. smijeh se slavio druge nedjelje u siječnju, a od tada je termin promijenjen i smijeh se slavi prve nedjelje u svibnju. To ne znači da se ne trebamo smijati svaki dan. Dan smijeha osmislio je dr. Madan Kataria 1998. kao pozitivni pokret za mir u svijetu i izgradnju globalne svijesti o bratstvu i prijateljstvu kroz smijeh. Popularnost ovog pokreta brzo je rasla, pa tako danas postoji više od 6000 klubova smijeha, u više od 65 zemalja.

Dok se smijemo, tijelo oslobađa endorfine koji poboljšavaju raspoloženje. Postoje mnoge zdravstvene klinike koje primjenjuju terapiju smijehom na svojim bolesnicima, a klaunovi koji nasmijavaju i zabavljaju djecu česti su gosti na dječjim odjelima mnogih bolnica.

Malo dijete u prosjeku dnevno se nasmije gotovo dvjesto puta, a odrasle osobe samo dvanaest.
 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana