Grad

DANA GRADA VUKOVARA Odana počast poginulim i nestalim braniteljima i civilima

DANA GRADA VUKOVARA Odana počast poginulim i nestalim braniteljima i civilima

Povodom Dana Grada Vukovara, izaslanstvo Grada Dubrovnika boravi u posjeti gradu prijatelju. Zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica odali su počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima u obrani Vukovara od velikosrpske agresije 1991. godine polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Predstavnici Grada Dubrovnika nazočili su i svetoj misi u Crkvi sv. Filipa i Jakova, a nakon toga su sudjelovali na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara, kako prenose iz Gradske uprave.

U okviru programa proslave Dubrovački simfonijski orkestar nastupit će na svečanom otvaranju 2. Festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija’SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ’, dok će nakon toga održati koncert filmske i latino glazbe kao poseban poklon gradu prijatelju.

Osim toga, Grad Dubrovnik je osigurao 48 monitora za osnovne škole grada Vukovara koje će u subotu uručiti zamjenica Tokić i predsjednik Potrebica.

U obilježavanju Dana Grada Vukovara sudjeluju i predstavnici Matice umirovljenika Dubrovnik na čelu s predsjednicom Lucom Gvozden.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist