DuList IN

Dan žena u Lazaretima, provjerite program

Dan žena u Lazaretima, provjerite program

Platforma za Lazarete – Teatar Lero, Udruga Deša i Art radionica Lazareti poziva na proslavu Dana žena u Lazarete u petak 8. ožujka 2019. godine.

Program sadržava predstavu ‘Kaplje’ Studetskog teatra Lero u 17 sati, projekciju filma ‘Žene, mediji, nasilje’ u 18.30 sati, predstavljanje karata za društvenu igru ‘Strašne žene’ u 19.30 sati te prigodni tratamenat i druženje u 20 sati.

17 sati Studentski teatar Lero predstava ‘Kaplje’ – Kaplje su priča o gospođama i služavkama o njihovim zajedničkim zavodljivim prepoznavanjima, interesima, usudima i preispitivanjima. Nekoliko mogućih slika nezaborava i nježna i poetska slikovnica zavodljivih uzdaha koji ostaju u praznim sobama, hladnim saločama i pustim ljetnikovcima. One su tema i zagovor Kaplji. Same i „u valceru“. Kaplje su priča i o ostavljenosti, nostalgiji i nezaboravu. Elegična scenska trajuća pjesma kojoj se, željeli bismo, refren ne zaboravlja.

18.30 sati projekcija filma ‘Žene, mediji, nasilje’ – U kratkom dokumentarnom filmu renomirani predstavnici/e medija, institucija i organizacija civilnoga društva ukazuju na probleme izvještavanja o nasilju nad ženama i navode smjernice za kvalitetno i senzibilizirano izvještavanje. ‘Žene, mediji, nasilje’ je kratki dokumentarni film koji je nastao u okviru projekta ‘Prema učinkovitijoj zaštiti: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema ženama’. Nositeljica projekta je Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske, a Ženska soba je partnerska organizacija na projektu. Pridruženi partneri su Pravosudna akademija, Policijska akademija Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatsko novinarsko društvo. Projekt je financiran od strane Europske unije u okviru Programa o pravima, jednakosti i građanstvu EU, a sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Agencije za elektroničke medije.

19.30 sati predstavljanje karata za društvenu igru ‘Strašne žene’ – Fierce Women (hr. Strašne žene) je zabavna, edukativna i dinamična društvena igra koja igrače i igračice upoznaje sa strašnim ženama koje su svojim postignućima dale izniman doprinos društvu u područjima kulture, politike, znanosti, ljudskih prava i umjetnosti. Uz prigodno druženje pozivamo vas da doneste sliku, predmet, tekst ili bilo koji drugi artefakt o jednoj ili više žena koej su vas u životu inspirirale i potakle. Predmete koje donesete izložili bismo samo te večeri za vrijeme našeg druženja u formi male kumulativne i zajedničke izložbe.

20 sati prigodni tratamenat i druženje – Članice Platforme za Lazarete su udruge koje su svojim radom i aktivnostima vezane uz prostor Lazareta – Art radionica Lazareti, Udruga Deša, Studentski teatar Lero, Plesni studio Lazareti, AVCD i Udruga Luža. Udruge su povezane partnerski, suradnički, susjedovanjem, razmjenom prostora, opreme, znanja i vještina. Rad Platforme za Lazarete podržava Zaklada kultura nova.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist