Zanimljivosti

DAN SVETOG PATRIKA Sponza danas svijetli u zelenoj boji

Palača Sponza Državni arhiv

U suradnji Grada Dubrovnika, Dubrovačkih ljetnih igara i Turističke zajednice grada Dubrovnika s Veleposlanstvom Irske, u nedjelju 17. ožujka u 18.30 sati, palača Sponza će biti u zelenoj boji kao dio desete godišnjice inicijative Global Greening.

Godišnja proslava Dana sv. Patrika, nacionalnog dana Irske, u organizaciji ‘Tourism Irelanda’ uključit će rekordan broj mjesta diljem svijeta i u Hrvatskoj, točnije 400 mjesta u 53 zemlje. Deseta godišnja inicijativa u Hrvatskoj će uključiti rekordnih pet gradova i devet mjesta ove nedjelje.

Veleposlanstvo Irske ponovno je surađivalo s glavnim gradom Hrvatske, Zagrebom, s Gradom Rijekom koji je Europska prijestolnica kulture 2020. te s irskim Gradom Galwayom na ovogodišnjoj inicijativi. Uz Dubrovnik, Rijeku i Zagreb, u inicijativi sudjeluju gradovi Zadar i Split. Split će ozeleniti fontanu na Rivi, u Zadru će se ozeleniti najpoznatija gradska znamenitost, Crkva sv. Donata, Zagreb će osvijetliti četiri lokacije Fontane (Hrvatske bratske zajednice), Muzej suvremenih umjetnosti, Klovićeve dvore i Meštrovićev paviljon, a u Rijeci će svijetliti Trsatska gradina te dizalice ‘Molo Longo’.

Sa svojim rekordnim sudjelovanjem, Hrvatska je ponovno pokazala da je veza između Irske i Hrvatske svake godine sve jača.

Više informacija o 10. godišnjoj globalnoj inicijativi možete naći ovdje.

Pročitajte još

HIR3 TEK NA POLA PUTA U 11 mjeseci prevalili 20 tisuća milja

Dulist

STANKA IZMEĐU TRENINGA Jugaši ‘pune baterije’ na Karaci

Dulist

Mladoženja uz pratnju gajdi nosio prsten izabranici svoga srca

Dulist