Aktualno

DAN SJEĆANJA U OŠ IVANA GUNDULIĆA ‘Vukovar – ime koje se ne izgovara usnama, već srcem’

U Osnovnoj školi Ivana Gundulića danas je prigodnim programom obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

U programu su uz učenike 5. – 8. razreda sudjelovali i dubrovački branitelji iz Domovinskog rata, Nikša Žarak i Alen Tomašević, bivši učenici ove škole, zapalivši svijeću u znak zahvalnosti svim poginulim i stradalim te podijelivši svoja sjećanja na teške ratne dane.

Recitacijama ‘Kako se piše pjesma o domovini’ Zvonimira Goloba i ‘Imala sam kuću, imala sam dom’ Željka Sabola te recitalom ‘Pobijedit će ljubav’ i pjesmom školskog zbora učenici i nastavnici OŠ Ivana Gundulića spojili su Vukovar i Dubrovnik – dva grada heroja, simbola žrtve i pobjede u Domovinskom ratu.

Poseban trenutak programa bilo je obraćanje učiteljice Tene Čaić, djelatnice ove škole, inače rođene Vukovarke, koja ime svoga grada ‘ne izgovara usnama, već srcem’.

-Ljubav je ono što nas spašava – kaže Tena Čaić.

‘Da je te kobne 1991. bilo više ljubavi, sada bi naša prošlost bila drukčija. No, prošlost se ne može mijenjati. Sve što možemo je učiti iz nje. Uložimo sav trud u budućnost, a budućnost su djeca. Učimo ih da svoje glave koriste da bi misliti pozitivno. Učimo ih da svoje ruke koriste kako bi zagrlili, svoje riječi kako bi utješili, a svoje srce kako bi voljeli’.

Pročitajte još

‘ANA U GRADU’ Do Srđa s dva autobusa, najavljena i privremena prometna regulacija

Dulist

TREBA LI I DUBROVNIK OVAKO? I belgijski gradić Brugge odlučio stati na kraj turističkoj gužvi

Dulist

UGOSTITELJI VLADI ‘Pred kolapsom smo, hitno morate odobriti kvotu za dodatnih 5000 radnika’

Dulist